изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:26 EEST
Танов заподозря ”висока” далавера    
Ред и сигурностСамо при фалшифициране на стенограмата от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност може да излезе, че съм виновен за разгласяването на името на Алексей Петров.

В противен случай вина трябва да носи министърът на вътрешните работи Румен Петков. Това каза бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов, цитиран от БГНЕС. Според него арестуването на бившия главен секретар на МВР Илия Илиев не е свързано с аферата около балканския наркотрафикант Куйович, а е свързана с алкохолния завод Пещера.
По-рано днес се разбра, че Софийска военноокръжна прокуратура е променила мярката за неотклонение Илия Илиев от “домашен арест“ в “подписка“ (виж линка).
До дни трябва да е готов докладът на комисията по скандала в МВР, заяви председателят на комисията Минчо Спасов пред журналисти след днешното заседание. Попитан дали отново бившият главен секретар на МВР Илия Илиев ще бъде призоваван пред комисията да даде обяснения, Спасов заяви, че Илиев досега е имал възможността да говори, а това, че от днес е с мярка за неотклонение "подписка", нищо не променя. Според депутата от ОДС Йордан Бакалов важно е да се даде перспектива за развитието на МВР. По думите му писането на доклада от Румен Петков, възложен от ИБ на БСП, поставя управляващите в комична ситуация, тъй като документа ще изготви човекът, който е предизвикал и е задълбочил скандала в МВР.
Народният представител от ДСБ Атанас Атанасов каза, че министърът на вътрешните работи Румен Петков си е самопоставил задача да изготви доклад за управлението между 1998 и 2001 г. Отлагането на "проблема МВР" работи против управляващите, отбелязва Атанас Атанасов. Според Атанасов анализ на работата на министерството трябва да направи ново ръководство, сегашното ръководство е заинтересовано да отклони отговорността от себе си. Попитан дали знае в минали правителства министри или високопоставени служители в МВР да са се срещали с оперативно интересни лица, Атанасов заяви, че не знае за такава информация. dir.bg
 


Сходни връзки

Танов заподозря ”висока” далавера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди