изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:11 EEST
30 000 ЛЕВА СЪБРА РОТАРИ КЛУБ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ СИ БАЛ    
Ротари/Rotary

ТОПКА НА „ЛЕВСКИ” СЕ ПРОДАДЕ ЗА 4 000 ЛЕВА

 

На първия си благотворителен бал Ротари клуб в Добрич събра рекордните 30 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на многофункционална спортна площадка на стратегическо място в Добрич – на ъгъла между кварталите „Добротица” и „Дружба”, под Резиденцията. 240 ротарианци и техни съмишленици се събраха в  ресторант „Добруджа”, обединени от една идея – благотворителност в името на спорта. Точно в 19.40 часа президентът на Ротари клуб Илия Михайлов удари камбаната и изрече молитвата на ротарианците. Прозвучаха химните на Република България и на Добруджа.



 „Целта на тази благотворителна вечер е да съберем средства за възраждането на спортната площадка, която съществува, но е напълно амортизирана. Тя е на терен от 2 500 кв. м и идеята ни е да я изградим на три различни части – мини игрище за футбол, комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, 2 тенис маси и детски спортен кът”, каза Илия Михайлов. За доброто настроение на ротарианците и техните съмишленици се погрижиха детските таланти на Добрич – Ралица Русева от вокално студио „Мастерс”, Янко Соколов и Иван Иванов от карате клуб „Самурай”, вокална формация „Звездите на Мастер”, хип хоп  формация, балет „Алексия”, Велизар Георгиев и  Мария Василева от „Фантастика”. Водещият Иван Балсамаджиев успя да вдигне градуса на настроението в залата до започване на търга.

            Първият предмет бе фланелка с подписите на футболистите и треньорския щаб на националния отбор по футбол, подарена лично на президента на Ротари Илия Михайлов, преди контролата България – Финландия на 26 март. В наддаването спечели Кремен Касъров, който я купи за 410 лева. Веднага обаче се случи нещо любопитно. Бащата Петър Касъров доплати за фланелката до 3 000 лева, след която я подари на Илия Михайлов. Бизнесменът Живко Димитров стигна до 370 лева в наддаването за топка с автографите на футболните ни национали. След това той я върна в търга за ново разиграване и ценният предмет стана притежание на арендатора Недко Митев, който пък я подари на Иван Павлов, също арендатор от Генерал Тошево. Ашнут Велиев от Каварна спечели наддаването на топка с автографите на националите ни по волейбол, за сумата от 1 140 лева. Топка с подписите на футболистите на ЦСКА от срещата за Купата на УЕФА с „Омония” – Кипър, спечели Иван Маринов, „Добрич строй”.  Най-скъпо се продаде топката с автографи на футболистите от „Левски”. При стартова цена от 100 лева и стъпка от 30 лева, наддаването стигна рекордните 4 000 лева от арендатора Недко Митев.

            Депутатът Енчо Малев, който единствен от всички поканени народни представители от областта уважи събитието на Ротари, стана притежател на три предмета от благотворителния търг. За 2 030 лева Енчо Малев купи фланелка с автограф на Светослав Тодоров от „Портсмут”– възпитаник на школата на „Добруджа”, играл след това в „Литекс”, „Уестхемп” е „Портсмут”, в момента футболист на „Чарлтън”. Срещу 500 лева депутатът стана притежател на фланелка на друг футболен талант от „Добруджа” – Светослав Петров, играч на „Нефтчи”, Баку. Картината „Ателие” на Петър Петров, бе купена от Малев за 730 лева. Тони Стоянов спечели наддаването за платното „Мотив от България” на художничката Гинка Димова за 800 лева, арх. Филипов пък се пребори за картината „Глаголица” на Светлин Стоянов за 760 лева. Иван Маринов спечели наддаването за уникален ловен нож, изработен от Георги Събев, за сумата от 1 500 лева. Друг уникат – сабя, авторска изработка отново на Георги Събев, стана притежание на Николай Бончев за сумата от 1 200 лева. Общата сума от всички разиграни предмети в търга набъбна на 19 130 лева. Арендаторът Недко Митев прибави необходимите 870 лева и така ротарианците заковаха 20 000 лева само от разиграните предмети. Други 5 000 лева от томболата бяха прибавени към средствата за спортната площадка и заедно с парите от кувертите, общата събрана сума от благотворителния бал на Ротари надхвърли 30 000 лева. Според представители на бизнеса в Добрич подобно нещо се случва за пръв път. Президентът на ротарианците Илия Михайлов изказа огромната си благодарност към всички дарители и спомоществователи, както и към футболните централи и застрахователната компания„Булстрад”, съдействала за осигуряване на топката с автографите на волейболните национали. Спортната площадка, дело на Ротари клуб, ще бъде готова до края на годината. С много настроение и танци, благотворителният бал приключи доста след полунощ.  НДТ

 


Сходни връзки

30 000 ЛЕВА СЪБРА РОТАРИ КЛУБ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ СИ БАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди