изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:32 EEST
Б.Георгиев убит с 2 куршума в главата - видео    
Ред и сигурност
С два куршума в главата е бил прострелян снощи 41-годишният Борислав Георгиев, съобщи БТА, като се позова на източници от Съдебна медицина в София.


Двама полицаи пазят апартамента, където е живеел убитият, съобщи Фокус. На долния етаж живеят роднини на съпругата на убития Борислав Георгиев. Жена, която се представи за леля, разказа, че семейството е отсъствало няколко дни и в апартамента е станал обир. Тя допълни, че сега дори няма дрехи за 2-годишното им дете. Георгиеви имали и по-голямо дете, което вече е ученик.
Жената разказа още, че Борислав е работил в ресторант като сервитьор, после станал управител. По-късно започнал да работи в „Атоменергоремонт”.
Тялото на Георгиев бе открито около 18.30 ч. в неделя в блок 102 в столичния квартал "Люлин", където той е живеел със семейството си (виж линка). До късно снощи полицията извършваше оглед на мястото на инцидента. Тялото на жертвата бе намерено от съседи на площадка на партера в блока - между вратата на асансьора и тази на мазето. Георгиев се е прибирал, паркирал е колата си пред блока и най-вероятно убиецът го е причакал във входа. На около километър от мястото на убийството в кв. Люлин бе намерен запален автомобил, който може би е свързан с убийството на бизнесмена, предаде БГНЕС.
Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Борислав Георгиев e изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", 70% от акциите на която са собственост на "Българска енергийна компания", свързана с Христо Ковачки. Останалите акции се държат от държавата. Престаташето на самия Ковачки съобщи, че убитият е получил сигнал за обир в апартамента му, след което е пресрещнат и убит.
"Атоменергоремонт" е фирмата, която ремонтира АЕЦ "Козлодуй". Преди 5 години "Българска енергийна компания" плати 15.6 млн. лв. за "Атоменергоремонт". Проблемът около приватизацията възникна в началото на юни 2003 г. след публикация в австрийското списание "Фокус". Изданието вдигна шум, че сигурността на АЕЦ "Козлодуй" била застрашена от "съмнителните" кандидат-купувачи на дружеството, от които само един имал опит в бранша. Тогава се заговори, че сделката е спречкала сериозно Ковачки и Васил Божков.

dir.bg

 


Сходни връзки

Б.Георгиев убит с 2 куршума в главата - видео | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди