изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:09 EEST
МОДЕРЕН ОПЕРАЦИОНЕН СЕКТОР ОТВОРИ ВРАТИ В ДКЦ I    
ЗдравеВ новата придобивка са инвестирани 78 000 лева, съобщи управителят д-р Велина Комарева

Изключително модерен и оборудван с нова техника операционен сектор за еднодневна хирургия бе официално открит вчера в Диагностично-консултативен център I в Добрич. Сред присъстващите гости бяха кметът Детелина Николова, директорът на РЗОК д-р Бисерка Пачолова, д-р Николинка Минчева от РЦЗ, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Общинския съвет д-р Катя Ганова, общински съветници, лекари и медицински работници в центъра и др. Лентата бе прерязана от Детелина Николова и от управителя на ДКЦ I д-р Велина Комарева. Известният хирург проф. Енчо Калчев посочи, че подобно звено за еднодневна хирургия е било открито за първи път в България в ИСУЛ преди пет-шест месеца, операционната в ДКЦ I е втора в страната.
"Много съм развълнувана да ви приветствам днес - защото 7 април за "ДКЦ 1" занапред ще бъде двоен празник - освен ден на заслужената гордост, че носим отговорност за най-голямата ценност - здравето на хората, ние ще си го имаме и за рожден ден на нашия оперативен сектор за еднодневна хирургия", каза в приветствието си д-р Велина Комарева. Тя допълни, че на най-голямото лечебно заведение за извънболнична медицинска помощ в Добричка област наистина му прилича да разполага с нова, модерна операционна - one day surgery. Управителят на лечебното заведение подчерта с гордост, че секторът е изграден и оборудван със собствени средства - 50 000 лв. за проект и за ремонт и около 28 000 лв. за медицинско оборудване и обзавеждане. "Бъдете здрави и все така всеотдайни! Защото сме орисани да работим на най-хуманния фронт. А няма нищо по-хубаво от това да съчетаеш призвание и ежедневие в името на хората!" - бе пожеланието, което д-р Комарева отправи към колегите си по повод професионалния им празник. "Благодаря ви, че имате огромни човешки сърца - каза кметът детелина Николова. - Пожелавам да имаме повече лекари и медицински работници, които да останат тук и да намерят своята реализация". Д-р Катя Ганова връчи на д-р Комарева поздравителен адрес от името на председателя на Общинския съвет Румен Иванов. "Пожелавам здраве, нови хоризонти за професионална реализация и нека трудностите в нелекото ви ежедневие бъдат по-лесно преодолими", пише в него. Д-р Ганова поздрави работещите в ДКЦ I от името на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности. "Знам, че повече от вас днес ще прекарат деня си в кабинетите  - с пациентите, с тяхното страдание, но и с тяхното голямо "Благодаря!", каза тя в приветствието си.
Официалното откриване на новата придобивка и Деня на здравния работник приключиха със стилен коктейл. НДТ

 


Сходни връзки

МОДЕРЕН ОПЕРАЦИОНЕН СЕКТОР ОТВОРИ ВРАТИ В ДКЦ I | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди