изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:40 EEST
“Таймс”: Разкрития за връзки на организираната престъпност в България с ислямски терористи    
По светаСофия. Българското правителство бе обвинено вчера, че негови високопоставени представители са свързани с организираната престъпност в критичен доклад, посочващ неуспехите на управляващата коалиция в борбата с корупцията и разкриването на някое от 150-те убийства, пише вестник “Таймс”.

Правителствените тайни са изтичали към представители на мафията, свързани с трафика на наркотици, а министър се е срещал редовно с предполагаеми подземни босове, според разследване на парламентаристи за корупцията във вътрешното министерство. Приходите от трафика на наркотици са се пренасочвали към терористични групировки от Ливан и от други места в Близкия Изток.
„Българските престъпни групировки, свързани с трафика на наркотици понякога са работели заедно с арабски граждани, свързани с терористични организации”, твърдят депутати.
„Можем да достигнем до изводите, че част от парите натрупани от трафика на наркотици са използвани за финансиране дейността на терористични организации, като „Хизбулла”, „Ислямски джихад” и други екстремисти”, пише в доклада на парламентаристите.
Докладът бе обнародван тази седмица, когато Георги Стоев, автор на книги за българската мафия, и Борислав Георгиев, ръководител на енергийна компания, бяха убити. Документът последва и призив от страна на Европейската комисия за спешни действия срещу корупцията и организираната престъпност като “залогът” е почти 7 млрд. евро помощи от ЕС.
Европейските власти са разочаровани, че натискът който може да оказват над България да извърши реформи в полицията и правораздаването е ограничен, след като страната бе приета в ЕС. Също така са обезпокоени, че санкциите може да доведат до падането на правителството на премиера-реформистСергей Станишев, .
По време на своя визита в София Жозе Мануел Дурао Барозу, председателят на Европейската комисия, разкритикува българското правосъдие, въпреки че бе доволен да приеме най-високото държавно отличие – орден “Стара планина” 1-ва степен.
Коалиционното трипартийно правителство дискутира кризата вчера и се споразумя да одобри реформите, предложени от вътрешния министър Румен Петков. Но някои анализатори вярват, че чистката в юридическата и полицейската система могат да започнат само след отстраняването на Петков, влиятелна фигура в партията на премиера. Когато коалицията се събра на заседание, отново бе отложен важен процес срещу организираната престъпност.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

“Таймс”: Разкрития за връзки на организираната престъпност в България с ислямски терористи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди