изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:17 EEST
РУМЪНСКА ИЗКУСТВОВЕДКА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНАТА В БАЛЧИК    
КултураС писмо до Художествена галерия - Балчик известната румънска изкуствоведка проф. Дойна Пауляну се присъедини към инициативата на община Балчик за създаването на трансграничен проект за представянето на българския художник Борис Караджов (Караджа), съобщи уредникът Христина Панайотова.

Личността на известния балчиклия насърчи екипа на най-старата художествена галерия в Добруджа да планира представянето на художника, който е свързващо звено в българската и румънската култура. Дойна Пауляну пише до своите колеги в галерията в Балчик: “Щастлива съм и за мен е чест да бъда включена в този чудесен проект. С радост предлагам подкрепата си в това предложение.”

Голяма заслуга за приобщаване на румънските изкуствоведи към балчишката инициатива има г-жа Евгения Попеску - Почетен консул на Румъния в Бургас, която неотдавна посети Балчик, по покана на кмета Николай Ангелов.

Екип от специалисти на Института за изкуствознание при БАН, Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий” и Международния търговски и културен център “Геопан” работи по молба на Община Балчик за изготвянето на цялостна програма за представяне на творчеството на Борис Караджа, който е малко познат у нас. НДТ

 


Сходни връзки

РУМЪНСКА ИЗКУСТВОВЕДКА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНАТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди