изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:53 EEST
В. Танов: Стенограмата е изнесена от МВР    
НовиниДържавата е в колапс, институциите не работят. Премиерът се опитва да изгради къща без основи.

Мой дълг беше случващото се в МВР да стане достояние на институциите и премиерът да вземе политическо решение", каза генерал Ваньо Танов пред БНР, предаде БГНЕС. Той каза това ден, след като в медиите излезе стенограмата от неговото изслушване в Комисията по вътрешна сигурност обществен ред на НС на 26 март т. г. Генералът посочи, че след като изтича информация по този начин от НС, какво остава за другите институции в държавата. Аз съм сигурен, че стенограмата от заседанието на комисията е излязла от МВР, категоричен е Танов. Той заяви още, че подхвърлено писмо миналата пролет с инициалите Р. Овч. е било също подхвърлено от МВР с цел решаване на политически въпроси и дескридитиране на определени политици.
Парламентът вече води разследване по случаят с изнасянето и публикуването на секретната стенограма на вътрешната комисия с изслушването на Ваньо Танов. Засега разследването е показало, че стенограмата е била копирана от екземплярите на МВР, ДАНС или Прокуратурата, обяви вчера председателят на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов (виж линка долу). След изслушването на Ваньо Тонов в парламентарната комисия гръмна скандала с МВР. Тогава Танов обвини висши кадри в МВР за връзки с престъпността. Излезе наяве и срещата на вътрешния министър с братята Галеви, както и, че той е бил разработван под името "Запалката" (виж линка долу).
Трябва и можем да приключим с мутренския период, коментира депутатът от Коалиция за България Татяна Дончева пред БНР. Институционална криза има и тя се изразява в блокирането на МВР, посочи тя. Според Дончева и Илия Илиев, и Валентин Петров, и Иван Иванов са заложници на практика на подземния свят и сенчестия бизнес. Потенциалът на сегашната ситуация се състои в това, че можем да приключим с мутренския период на България. Той беше заложен в началото на 90-те години и доведе до реална възможност на групировки да бъдат почти легализирани и да вземат ключови части от българския бизнес - от пътното строителство, телекома, летищата, петролния и нефтен бизнес, обясни Дончева. Ако не искаме тези хора да редят политическия живот, да назначават министри, на ключови фигури в администрацията, на кметове, означава да си дадем сметка, че на това нещо трябва да се сложи точка. За реформа трябва да има подкрепа вътре в системата и вън от системата в обществото, тоест тя не може да бъде извършена от хора, които са тотално компрометирани, категорична бе Дончева.
Приключването на мутренския период изключва влизането на ГЕРБ във властта, подчерта още Дончева. Хората, които са днес в МВР, които бяха вчера в МВР и които искат да дойдат утре в МВР през ГЕРБ, са една и съща компания, свързана с част от този сенчест бизнес. Според Дончева публикуването на стенограмата от заседанието на вътрешната комисия цели увеличаване на истерията. dir.bg
 


Сходни връзки

В. Танов: Стенограмата е изнесена от МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди