изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:57 EEST
83 ПЛАЖА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ, ПРОВЕРЕНИ ОТ ДНСК    
НовиниВ началото на април е приключила проверката на 129 плажа по Черноморието, 83 от които - на територията на Северното Черноморие, от експерти на ДНСК. Констатираните незаконни обекти на територията на Добричка област са два.

За НДТ инж. Веселин Ганев - ръководител на РДНСК - Добрич, уточни, че единият е т. нар. "Бирена къща" в близост до плаж "Моби Дик", която попада в територия с наложена строителна забрана, в зона застрашена от свлачища. В района на концесионната територия на морски плаж "Моби дик", на територията на възстановен имот на частни лица, без строителни книжа е изградена едноетажна полумасивната постройка с ел. и ВиК техническа инфраструктура към нея. "Конкретно става дума за следното - участъкът, в който е постройката, е даден на концесия на фирма "ФЕБ", от друга страна това е реституиран имот - нива и заведението е на Митко Дончев. Ние сме издали констативен протокол. Сега трябва в дирекция "Концесии" в МРРБ да се вземе решение какво ще стане с обекта" - каза инж. Ганев. Другият обект на територията на областта е в близост до морски плаж "Икантлъка", върху новообразуваната пясъчна ивица в близост до изградена буна е направен около триметров насип скална маса, върху който се изгражда "Жилищна сграда за колективно обитаване със сезонен характер", с височина, надвишаваща предвижданията на подробния устройствен план на имота. Предвиденият за изграждане строеж е с  височина 9 м, а на мястото се изпълнява сграда на 5 етажа с  височина около 15 м. "Обектът се изгражда от варненската фирма "Лагуна инвест" - каза Ганев. Той допълни, че вече е изтекъл срокът, в който собствениците на тези обекти е трябвало доброволно да ги премахнат. Предстои за това да бъде издадена заповед от началника на дирекцията, която - след влизането й в сила, за втори път заставя собствениците на обектите да ги премахнат. Ако това не стане, дирекцията чрез конкурс по Закона за обществените поръчки избира фирма, която да премахне незаконното строителство, поясни още директорът на местния строителен контрол.
Дирекцията планира през месец април да започне проверка в определената от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие "зона А", която обхваща  териториите на 100 метра от плажната ивица и също е забранена за строителство.
 


Сходни връзки

83 ПЛАЖА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ, ПРОВЕРЕНИ ОТ ДНСК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди