изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:23 EEST
ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЕЛИ НА 6 ЕЗИКА В “ДВОРЕЦА”    
КултураИнформационни табели на шест езика ще бъдат поставени пред всеки един паметник в Държавния културен институт “Двореца” в Балчик, заяви директорът Тошко Гяуров.

Това ще улесни посетителите и те ще могат да се ориентират без екскурзоводска беседа. Има предложение в Балчик да бъдат поставени табели на румънски, които да улесняват северните ни съседи как да стигнат до бившата лятна резиденция на румънската кралица.

Екзотичното място вече било избрано от младоженци от Румъния, които през май ще кажат своето съдбоносно “Да”. Заявките за венчавки в “Двореца” вече са 30, каза още Т. Гяуров.

В същото време се разбра, че ръководството на Софийския университет е внесло предложение в Министерството на културата - на входа на “Двореца” да бъде поставена една електронна каса, вместо досегашните две. Това съобщи в Балчик ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев. Предложението било принципно прието от културното ведомство, потвърди и директорът на Държавния културен институт Тошко Гяуров. Двете ведомства още не са се договорили как ще разпределят приходите.

“Двореца” стопанисва архитектурно-парковия комплекс и е под шапката на министерството, а Ботаническата градина е собственост на Софийския университет.

Гяуров сподели още, че до края на юни трябва да приключи монтирането на ефектното осветление на “Двореца”. Проектът се финансира по Красива България и е на стойност над 200 000 лева.

НДТ

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЕЛИ НА 6 ЕЗИКА В “ДВОРЕЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди