изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:19 EEST
ДОБРУДЖАНСКИТЕ ПЧЕЛАРИ СА МНОГО АКТИВНИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА    
НовиниПчеларите от Добричка област проявяват много силен интерес за получаване на средства по Националната програма за пчеларството, съобщиха от Разплащателната агенция към ДФ "Земеделие" в Добрич.

  1. Преди седмица в Добрич председателят на браншовата организация на пчеларите Г. Ганев съобщи, че най-голям интерес българските пчелари проявяват към мерките за закупуване на отводки и за нови пчелни кошери, за които средствата по националната програма за тази година са изчерпани на 90 процента.
    От Разплащателната агенция в Добрич съобщиха, че добруджанските пчелари проявяват интерес към всички мерки от програмата, без някоя от тях да има сериозен превес.
    Националната програма за пчеларство стартира на 30 януари, като крайният срок за подаване на проекти по програмата е 15 май. Субсидии на обща стойност 11 149 000 лева се предвижда да бъдат отпуснати за периода 2008 - 2010 г. Половината от тях ще бъдат възстановени от Европейския съюз. А тази година по програмата са отпуснати 3 555 000 лв. Един кандидат може да бъде подпомаган не повече от 1 път по една мярка в рамките на една година от изпълнението на програмата и не повече от 3 пъти в рамките на програмата.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКИТЕ ПЧЕЛАРИ СА МНОГО АКТИВНИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди