изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:26 EEST
ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА - ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ "СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ" И "ДОМАШЕН ПОМОЩНИК"    
НовиниИма голям интерес към двете социални услуги, които общината в Добрич ще предлага по проект финансиране по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от дирекцията за социални дейности.

 Както НДТ вече писа, договорът между общината и социалното министерство за общинския проект "За достоен живот" вече е подписан. Общината е изпълнила своите ангажименти. Очаква се социалното министерство да стори същото, след което да бъде даден реален старт на проекта. Той е на обща стойност близо 90 хиляди лева и цели да подобри качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи лица. По проекта ще се осигурят 12 социални асистенти и 11 домашни помощника за около 40 лица, сред които и деца с различни видове трайни увреждания. Социалната услуга ще се предоставя в продължение на 12 месеца. Вече има заявен интерес както от лица, които искат да бъдат наети да работят като социални асистенти и домашни помощници, така и от потенциални потребители на тези услуги.
 


Сходни връзки

ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА - ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ "СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ" И "ДОМАШЕН ПОМОЩНИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди