изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:23 EEST
КАВАРНА КАЗВА "НЕ" НА НАСИЛИЕТО    
НовиниОбщински консултативен център по проблемите на децата и младежите започна да работи от вчера в Каварна, съобщиха от кметството. В него ще работи психолог. Освен деца и младежи той ще консултира и техните родители, както и учители.

Дейността на центъра ще бъде в две основни направления. Едното е превенция на насилието и агресията, и консултиране. Предвижда се работата по превенцията да бъде по дългосрочна програма, която да обхваща децата от детските градини до завършващите средно образование. Предвидени са различни модули - тренинги, обучения, семинари. Консултирането ще бъде преди всичко психологично. То ще касае деца,  младежи, техните родители и учители, по отношение на емоционални и поведенчески отклонения, трудна адаптация в училищна или в друга среда, обучителни трудности. Целта е да се помогне на всички деца от Каварна, а не само на децата с увреждания или на децата от малцинствата. Общинският консултативен център по проблемите на децата и младежите се създава по решение на Общинския съвет в града, взето по предложение на кмета на общината Цонко Цонев.
 


Сходни връзки

КАВАРНА КАЗВА "НЕ" НА НАСИЛИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди