изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:53 EEST
БСП и ДПС дописват коалиционното споразумение с НДСВ    
ПолитикаБСП ще предложи на коалиционните си партньори да бъде подписан анекс към коалиционното споразумение на трите управляващи партии, съобщи за Дарик секретарят на ИБ на партията Ивелин Николов, член на преговарящия екип на социалистите.

По думите му споразумението ще бъде актуализирано след преглед на броя на министерствата и на всички структури, които се дублират: "По принцип преглед на всички структури, които се дублират в министерствата евентуално, функции, които се дублират, включително министерства, нива областни управители, администрации и т.н." - заяви Николов.

Работната група на БСП, излъчена да води консултациите за структурни и персонални промени в кабинета, днес е отправила поканите за разговори към коалиционните партньори НДСВ и ДПС, уточни Николов. В поканите се отправя и предложението другите две партии също да излъчат своите преговорни екипи. Вероятно утре ще стартират същинските консултации, добави той. По думите му успоредно ще вървят двустранни и тристранни разговори между работните групи на трите партии в коалицията, на които ще се обсъждат промените в изпълнителната власт.

Тези дни трябва да се проведе и среща между лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган. Засега тя не била уточнена. Според управляващите промените в кабинета трябва да са факт до вторник-сряда следващата седмица. По неофициална информация от мнозинството били готови и да идат на предсрочни избори, ако не се стигне до споразумение в тройната коалиция.  Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

БСП и ДПС дописват коалиционното споразумение с НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди