изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:01 EEST
КАЛИАКРА ЗАГУБИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ НЕ БЕЗ ПОМОЩТА НА СЪДИИТЕ    
Спорт

След края на мача момчетата на Вуцов поздравиха публиката за подкрепата

Калиакра не достигна до финала на купата на България  Форд Мото Пфое, но завърши достойно участието си в турнира на полуфиналния мач с Черно море. Победи с 3:1 съставът от Варна и на 14 май ще играе за трофея срещу Литекс. 



Участието на Черно море на финала ще бъде четвърто за отбора от 1981-а година насам. За първи път те излизат в битка за трофея през 1985-а година, но са сразени от ЦСКА с 4:0. Три години по-късно като отбор от Б група те губят от Левски с 0:2, а през 2006-а година отново бяха победени от ЦСКА, но с 1:3. 

Юлиян Петков от Калиакра беше отстранен от игра в 60-ата минута, след като реферът Ангел Бекяров му показа два жълти картона. Повече от 4000 зрители изпълниха стадион “Калиакра” в Каварна, за да наблюдават срещата.

Още в 6-ата минута гостите излязоха напред в резултата благодарение на неудачната намеса на защитник на Калиакра. Детелин Димитров си вкара автогол след центриране от фаул на Александър Й. Александров-Алекс. Две минути след гола играчите на Калиакра можеха и да изравнят, но падналия на голлинията Кирил Джоров спря топката след удар на Деян Кателиев. До края на първата част обаче черноморци имаха превес, а опасни удари към вратаря Добрин Добрев отправиха Александър Александров, Даниел Георгиев и Станислав Стоянов.

Три минути след началото на второто полувреме домакините изравниха благодарение на Иво Кискинов. Младият Джунейт Яшар центрира от фаул, Детелин Димитров насочи топката към вратата на Черно море, чийто вратар Карамфил Илчев не беше убедителен и изпусна топката. Най-близо обаче беше Кискинов, който я прати в мрежата. При тази ситуация се оказа, че Илчев е получил контузия и беше заменен от Красимир Колев.

В 60-ата минута реферът маркира засада, като по този начин отмени автогол на Кирил Джоров след центриране на Деян Кателиев. Минута по-късно реферът Ангел Бекяров изгони от игра защитникът на домакините Юлиян Петков, който фаулира в центъра на терена Кирил Джоров. Роденият в Сандански бек на варненци засили впечатлението, че е бил зле ударен и съдията показа втори жълт картон на Петков.

Минута след това на терена се появи Маркос да Силва, който още с първото си докосване до топката вкара за 1:2. След центриране от дясно, Станислав Стоянов свали в наказателното поле топката, а Да Силва от близко я вкара. При попадението обаче останаха сериозни cъмнения, че именно авторът на попадението е бил в положение на засада.

Само четири минути по-късно варненският отбор стигна и до трето попадение, чийто автор стана Даниел Георгиев. Той се разписа от три метра на празна врата след центриране на Мирослав Манолов. Останали с десет души и при негативния резултат, каварненци опитаха да стигнат до нов гол чак в края на мача, но нямаха късмет при удара на резервата Иван Петков. 

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Детелин Димитров 6-автогол, 1:1 Иво Кискинов, 1:2 Маркос да Силва 65, 1:3 Даниел Георгиев 69

ЧЕРВЕН КАРТОН: Юлиян Петков (Калиакра)- 60-а минута

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Веселин Вачев, Юлиян Петков, Иван Караджов (Калиакра), Даниел Георгиев, Станислав Стоянов (Черно море)

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Ангел Бекяров (Пловдив)

КАЛИАКРА: Добрин Добрев, Иван Райчев, Детелин Димитров, Веселин Вачев, Юлиян Петков, Деян Кателиев, Дженейт Яшар (66- Ангел Стойков), Георги Станчев, Иван Караджов (46- Иван Петков), Иво Кискинов

ЧЕРНО МОРЕ: Карамфил Илчев (51- Красимир Колев), Рикардо Периш, Кирил Джоров, Александър Александров, Александър Томаш, Даниел Георгиев, Рикардо Андре, Александър Александров-Алекс, Мирослав Манолов, Георги Андонов (66- Маркос да Силва), Станислав Стоянов (89- Михаил Лазаров) 

    Велислав Вуцов, главен мениджър на Калиакра:  „Престъпление в мирно време, разстреляха ни насред Каварна. Жалко, че моите момчета бяха пренавити и автоголът, който отбеляза Детелин Димитров, е плод именно на такава грешка. Влязохме с голямо напрежение в мача. Играхме недобре през първата част, през втората вкарахме ранен гол. Футболът беше добър до червения картон. Преди мача правих разбор да играем 11 на 11, в краен случай 11 на 12. Но 11 на 14 души това е вече прекалено. Ние не играхме добре, но тези хора - съдиите, трябва да бъдат явно винаги на първо място. То тикане, тикане, но това не е нормално. Но явно такива хора не се плашат нито от телевизия, нито от нищо. Какво ме карате да говоря за футбол? Ако имах възможност влизам в съблекалнята, пребивам ги тези тримата и се отказвам от футбола. Тия тримата калпазани влязоха в мача в 65-ата минута. Отмениха ни гол при 1:1. 100% гледах видеозаписа и 100 пъти видях, че топката не е напуснала игралното поле. Отменен стопроцентов гол. Два метра засада при втория гол. Пълна симулация на Джоров, а те ми вадят червен картон на Юлиян Петков. Още преди мача им казах, че ще изгонят Петков и те го сториха. Какво да ви говоря за футбол? Иван Караджов пада в наказателното поле, не търси и не иска дузпа - съдията му вади жълт картон. Когато Даниел Георгиев прави същото в нашето поле - никаква реакция от съдията. Той цял мач един фаул не даде за нас, камо ли дузпа. Отменят ни гол, вкарват ни гол от засада. Явно предварително бяха решили, че "Черно море" трябва да бъде победител”


  Никола Спасов, треньор на Черно море:     - Мисля, че се случи това, което трябваше да се случи - абсолютно заслужено минахме полуфинала и сме на финал. В нашия отбор имаше напрежение. Калиакра се представи достойно, направи добър мач и ни затрудни максимално. Смених Карамфил Илчев, защото преди гола получи неразположение. Домакините нямат право да се сърдят на съдията. Заслужено нашият отбор спечели. Имахме пълно превъзходство. Съдията с нищо не повлия на двубоя. Доволен съм от победата. Нашата цел бе финала и мисля, че ще вземем и него. Нямам претенции за противника.
Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

КАЛИАКРА ЗАГУБИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ НЕ БЕЗ ПОМОЩТА НА СЪДИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди