изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:53 EEST
ОТ ПОНЕДЕЛНИК СКОБА СПИРА ВОДАТА В АПАРТАМЕНТИТЕ НА ДЛЪЖНИЦИ    
НовиниС помощта на специална скоба, която е внос от съседна Турция, от понеделник екипи на "ВиК", съвместно със служители на реда тръгват по апартаментите на неизрядните длъжници на водното дружество, за да им прекъсват водоподаването.

Това обяви вчера управителят на водното дружество на нарочна пресконференция Величко Василев, като показа и техническото съоръжение. "В момента фирмата има заведени над 1000 броя изпълнителни дела, като сред вещите, които изземват съдия-изпълнителите има сателити, печки, легла, домашни животни" - каза още Василев. Той заяви, че към момента въпреки усилията на екипа фирмата има несъбрани задължения в размер на 8 млн. лв., като съотношението на неизрядните платци между битови абонати и бизнес е 80:20. "Почти на сто процента вече нянаме проблеми с фирмите. В моме4нта, в който им спрем водата, те идват и плащат. Крайно време е обаче да научим и битовите абонати, че водата се плаща" - допълни още Василев. Той посочи, че сред длъжниците има цели села, където прекъсването на абонатите вече тече. "Има ефект, защото хората като  видят багера на тяхната улица и отиват да плащат" - похвали се Василев, и допълни: "Сред длъжниците в града има и много лекари, адвокати, бизнесмени. Дължимите суми за потребена вода на някои апартаменти са над 1000-1500 лв".
Благодарение на по-драстичните мерки само от началото на годината  "ВиК" има с 20 % по-висока събираемост спрямо миналата, посочи още водният шеф. За да не бъдат обвинявани в безчовечност, той поясни, че със скобата, ще има възможност да се оставя от крановете в апартаментите да тече тънка струйка за пиене, но да не може да се ползва вода за други битови нужди. Прекъснатите абонати, после ще трябва да платят и такса "скачване" в размер на 47 лв. плюс материалите, изразходвани за процедурата.
Миналата година "ВиК" - Добрич, е приключило годината с 30 хил. лв. печалба. Отстранените аварии за изминалата година са били общо 4 400 броя, като 700-800 броя повече от средното според статистиката, са били те заради сушата. "Имахме много случаи, когато сухата земя напукваше водопроводите" - каза Василев. Благодарение на вложените инвестиции в подмяната на водопроводи и съоръжения, загубите на вода от водопреносната мрежа са намалели с 2 % и сега са 77.5 %. ДРужествдото е платило стари задължения за периода 2001-2005 г. в размер на 1 850 хил. лв. За тази година планираната инвестиция във водопроводи и съоръжения със собствени средства на фирмата е между 1 млн. лв. - 1.5 млн. лв., допълни Василев. За 2007 г. "ВиК" е вложило в подмяна на помпи 1 200 хил. лв.
 


Сходни връзки

ОТ ПОНЕДЕЛНИК СКОБА СПИРА ВОДАТА В АПАРТАМЕНТИТЕ НА ДЛЪЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди