изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:10 EEST
Закриха вестника, развел Путин    
По света
Вестник “Московский кореспондент“, който разпространи слуха, че руският президент Владимир Путин се е развел тайно и възнамерява да сключи брак с два пъти по-младата от него олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева, беше закрит вчера.


Това съобщава днес кореспондентът в Москва на лондонския вестник “Таймс“, предаде БТА.
Закриването на “Московский кореспондент“, чийто главен редактор Григорий Нехорошев бе принуден да подаде оставка, е добър урок за всеки, който поеме риска да предизвика гнева на Кремъл, посочва “Таймс“.
И Путин, и Кабаева отрекоха слуха, подет от европейските медии, но пренебрегнат от руските, които не смеят да се месят в личния живот на политиците.
“Реших да публикуваме съобщението, за да разчупим табуто“, обясни Нехорошев. Той обаче плати скъпо за дързостта си: вестникът, собственост на олигарха Александър Лебедев, веднага беше спрян. Обяснението бе, че решението няма нищо общо с публикацията, а е продиктувано от финансови причини. Но едва ли някой в Русия би повярвал на това, изтъква британското издание.
През президентството на Путин Кремъл постави всички телевизионни канали под свой контрол и е крайно чувствителен към критики в пресата. Лебедев, който нареди на редакторите на “Московский кореспондент“ да се извинят - и те го направиха, сега може да бъде подложен на още по-голям натиск. Той притежава също “Независимая газета“ - вестник, който е остро критичен към Кремъл, посочва “Таймс“. Всичко това показва в какво ужасно състояние изпаднаха руските медии през осемте години управление на Путин, казва анализаторът Олег Панфилов.
dir.bg
 
 
 


Сходни връзки

Закриха вестника, развел Путин | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Закриха вестника, развел Путин
Автор: Anonymous да 2008-04-20 @ 18:57 EEST
Подобно нещо може да се случи само в държава управлявана по авторитарен начин, с фалшива представителна демокрация.......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди