изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:36 EEST
ТАМБУРАШКА ГРУПА ОТ ВАРНА - СЪС СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА "МУЗИКАЛНИ НАДЕЖДИ"    
КултураТамбурашка камерна група от ХГ "Константин Преславски" във Варна с ръководител Георги Мановски стана носител на специалната награда на община Добрич на провелия се през уикенда национален конкурс "Музикални надежди" в Добрич.

Наградата е участие в международния фолклорен фестивал "Фолклор без граници".
31 състава от страната взеха участие в "Музикални надежди". Те бяха оценявани от жури от изтъкнати фолклористи, оглавявано от проф. Милчо Василев от Музикалната академия в Пловдив. Организатори бяха СОУ "Св. Климент Охридски" и община Добрич. При закриването на конкурса вчера Олга Сагаева от БНР, член на журито, връчи поздравителен адрес на директора на СОУ "Св. Климент Охридски" Юлияна Герасимова - от името на предаването "Рано в неделя" на националното радио и на организаторите на конкурса "Млади фолклорни таланти". В него се пожелават все по-големи успехи на ръководството на училището, на педагогическия състав, на учениците и прекрасните състави. Олга Сагаева сподели, че е останала много впечатлена от кавалджийчетата на СОУ "Св. Климент Охридски". Тя връчи на училището 3 кавала и обясни, че те, както и други инструменти, са дарение на предаването от слушателите му, като се предоставят за талантливи деца. Олга Сагаева обяви и две награди - записи в БНР за Тамрубашката камерна група от ХГ "Константин Преславски" във Варна и квартет "Гайди" на СОУ "Добрич Чинтулов" - Бургас. Поздрав към участниците отправи зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева. Тя им благодари, че са изпълнили сърцата на съгражданите ни с надежда, с вяра в младото поколение и с любов.
Първите места в различните категории и възрастови групи взеха: група "Варненчета" при ОУ "Антон Страшимиров /Варна/, квартет "Гайди" при СОУ "Добри Чинтулов" /Бургас/, Кавалджийски оркестър при ОУ "Антон Страшимиров" /Варна/, Народен оркестър при ХГ "Константин Преславски" /Варна/, Детска фолклорна група при ОУ "Христо Ботев", /с. Кардам, община Генерал Тошево/, октет при ХГ "К. Преславски" /Варна/, хорът и ансамбълът на хуманитарната гимназия във Варна, фолклорна формация "Нестинари" при СОУ "Д. Чинтулов" /Бургас/ и вокална група при 12-и клас на СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич с ръководител Мария Димитрова. Талантливи възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски" грабнаха и следните награди: трето място за Гайдарски оркестър с ръководител Велин Великов, второ място за дуо "Кавали" с ръководител Христо Христов, второ място за квартет "Гайди" с ръководител Димитър Димитров, трето място за Народен хор с ръководител Мария Димитрова.
В рамките на "Музикални надежди" за първи път тази година се проведе конкурс за рисунка на тема "Пролетна китка". С първи награди бяха отличени Ралица Николова и Яна Обретенова от СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич, а на второ място бяха класирани Шендуран Ибрям и Весела Михайлова от същото училище. На трето място се наредиха рисунките на Йоана Стоянова и Мария Петкова от Центъра за работа с децата в Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

ТАМБУРАШКА ГРУПА ОТ ВАРНА - СЪС СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА "МУЗИКАЛНИ НАДЕЖДИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди