изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:50 EEST
ДВА НОВИ ПРОЕКТА ПРЕДСТАВЯ МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ    
ОбществоМеждународна конференция за представяне на два нови проекта, които се изпълняват от структурите на Висше училище Международен колеж в Добрич, ще се проведе утре.

Първият проект е "Създаване на българо-румънски изследователски център за устойчив туризъм". Той се реализира от екип от експерти от колежа в рамките на програма ФАР BG 2005/017-455.01.02 "Устойчиво развитие и запазване на биоразнообразието – трансгранично сътрудничество между България и Румъния". Партньор от румънска страна е асоциация "Регионален център за развитие на човешките ресурси и социален мениджмънт" в Констанца. Проектът цели изграждане на Българо-румънски център за устойчиво развитие на науката, образованието и бизнеса в сферата на туризма в трансграничния регион като пилотен проект за интегриране на научния и иновативен потенциал на региона.
В рамките на конференцията ще бъде представен и проект "МОБИЕЙДЖ: Европейски ресурсни центрове за мобилност и социална активност на хора, живеещи извън страната си на произход". Той стартира на 15 декември 2007 г. и е с тригодишен период на реализация. Изпълнява се от международен консорциум с координатори ВУ Международен колеж и Международен институт по мениджмънт и представители на партньори - висши училища и професионални организации от четири европейски държави, в това число Дания, Италия, Румъния и Унгария. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма VP/2007/009 "ЕНЕА: Активна подкрепа на социална активност и мобилност на възрастните хора". Той е насочен към създаване на мрежа от дистанционни центрове, които да обслужват граждани на Европейския съюз на възраст над 50 години, избрали да живеят в България и Румъния, като ги подпомагат в изучаването на езика на страната-домакин, местната култура и обичаи, предоставят им административно-правни консултации и др.
Участие в конференцията са потвърдили организации-партньори на Международен Колеж от Румъния, Дания, Италия и Унгария, над 20 представители на общности чужденци, живеещи в България, представители на местните и регионални власти. НДТ

 


Сходни връзки

ДВА НОВИ ПРОЕКТА ПРЕДСТАВЯ МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди