изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:01 EEST
Човешка грешка е причина за влаковата катастрофа в Китай    
КитайВлаковата катастрофа в Източен Китай, при която загинаха 66 души и бяха ранени други 247, се дължи на човешка грешка, а хипотезата за терористичен акт се изключва, гласят първите резултати от предварителното разследване, цитирани от агенция Синхуа.

Според съобщение на железопътните власти пътнически влак от Пекин за източния град Циндао се сблъскал с друг пътнически влак, пътуващ от Янтай, провинция Шандун, за Сюйчжоу от съседната провинция Цзянсу. Катастрофата, при която няколко вагона дерайлирали, е станала край град Цзъбо, провинция Шандун.

По всяка вероятност двете композиции са се движели с пълна скорост, когато е станала катастрофата - най-тежката в Китай от 1997 г. насам. По данни на железопътната администрация в Шандун 51 от ранените са в тежко състояние.

От болницата в Цзъбо и от друга районна болница казаха за Ройтерс, че при тях са постъпили десетки ранени, без да дават точния брой на загиналите.

Снимки на новинарския портал sina.com показват преобърнати вагони, спасители и увити с одеала пътници. На фотография от въздуха се виждат пламъци и дим, издигащи се от отломките. Местен вестник писа, че влиза в сила ново разписание на влаковете. 

Китайският министър на железопътния транспорт Лю Чжицзюн е пристигнал на местопроизшествието, а президентът на Китай Ху Цзинтао е изпратил там вицепремиера Чжан Дъцзян, съобщава БТА. 

Според цитиран от Ройтерс ж.п. служител от близка гара, съдейки от мястото на катастрофата - на 40 км от Цзъбо, двата влака са се движили с пълна скорост в момента на сблъсъка.

Инцидентът е най-мащабната ж.п. катастрофа в Китай след 1997 г., когато над 100 души бяха убити в провинция Хунан, централен Китай.

Дарик Радио

 


Сходни връзки

Човешка грешка е причина за влаковата катастрофа в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди