изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:51 EEST
”Дума” спира, БСП в паника    
НовиниБСП търси спешно нов издател на в. “Дума“, след като Петър Манджуков е обявил на “Позитано“ 20, че от 1 юни спира издаването на печатния орган, съобщи “Дневник“.

Предпочитанията били новият издател да е член на Висшия съвет на БСП или поне член или симпатизант на партията. На “Позитано“ 20 няма единно мнение, но надделява схващането, че трябва да се търси консорциум от двама или трима издатели, за да се избегне монополът и издателите взаимно да се контролират.
В писмото си до БСП Манждуков обяснил, че не може да продължи да издава вестника заради дългове към ИПК “Родина“ от 100 хил. лв. Той поискал съдействие от “Позитано“ 20, за да изплати дълга си, в противен случай нямало да може да издава вестника през май. Абсурдно е - как може да има задължения към себе си, коментираха от БСП. Справка в ДАКСИ показва, че Манджуков е съсобственик на издателския комплекс чрез фирмата си “ПМ проджект“ - която притежава дялове в “Обединени български вестници“, държащи 90% от акциите на ИПК “Родина“.
Вероятно днес ръководството на БСП ще обсъди бъдещето на в. “Дума“, който излиза вече в намален обем. Миналата седмица обсъждането е било отложено заради партийна визита в Китай на секретарите на БСП Димитър Дъбов и Антон Кутев, които са в групата за намиране на нова формула за изданието. От 6 години вестникът се издава от “ПМ прес“, но марката “Дума“ принадлежи на Висшия съвет на БСП. dir.bg
 


Сходни връзки

”Дума” спира, БСП в паника | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди