изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:30 EEST
Футбол: "Зенит" разби "Байерн" с 4:0 и се класира за финала на турнира за Купата на УЕФА    
СпортСанкт Петербург. Отборът на "Зенит" победи "Байерн" (Мюнхен) с 4:0 във втора полуфинална среща от турнира за Купата на УЕФА. Първият мач в Германия бе завършил при равенство 1:1.


Баварците имаха възможност да вкарат още във втората минута, когато Марсел Янсен центрира от ляво, Клозе засече топката от воле, но Широков бе добре пласиран на голлинията и отби.
Две минути след това Лусио фаулира Погребняк на около 30 метра от вратата на Кан. Потърпевшият стреля силно покрай стената и откри резултата за руснаците.
В 19-ата минута Франк Рибери опита удар срещу Малафеев, но стражът на Зенит спаси.
Малко след това Оливер Кан трябваше да показва класа и блокира опасен удари на Домингес, който получи хубав пас от Ануков от дясното крило.
В 26-ата минута се изяви и завърналият се след контузия Лука Тони. Ван Бомел центрира от пряк свободен удар, Демикелис отклони топката, а Тони се опита да я вкара в мрежата, но от няколко метра не успя.
Малко след това Демикелис получи пас от Рибери, но отново стреля в страни.
Шест минути птреди края Зирянов зарадва по-голямата част от зрителите на стадион "Петровски". Домингес подаде на Зирянов около наказателното поле, той финрита Зе Роберто и стреля покрай Кан за 2:0.
До края на полувремето Рибери и Тони се опитаха да намялят резултата преди почивката, но не успяха.
През втората част баварците направиха две промени в състава си. Появиха се Подолски и Лел, които замениха Зе Роберто и Янсен.
Първите минути бяха обещаващи за Байерн като именно резервата Подолски намери Лука Тони в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Малафеев. Малко след това Швайнщайгер също опита, но вратарят на Зенит спаси.
В 53-ата минута Ануков проби по дясното крило и центрара балонна топка около точката за изпълнение на дурза. От там Фейзулин стреля с глава и направи 3:0 за домакините.
След час игра Байерн сътвори опасна комбинация, чрез Рибери, Лел и Подолски, но последният стреля високо над гредата.
В 72-ата минута Павел Погребняк отново бе изпуснат от немската защита и след добро подаване от Домингес вкара за 4:0.
Три минути по-късно голмайсторът на Зенит си изкара жълт картон при борба за висока топка с Лусио и ще пропусне финалната среща в турнира.В последнатъа минута Байерн имаше възможност за почетен гол, но влезлият след почивката Соса стреля от пряк свободен удар. но виското над вратата на Малафеев.
Така руският Зенит спечели с 4:0 и с общ резултат 5:1 се класира за финала на турнира, където ще срещне победителя от Фиорентина и Глазгоу Рейнджърс.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Футбол: "Зенит" разби "Байерн" с 4:0 и се класира за финала на турнира за Купата на УЕФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди