изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:40 EEST
ПРЕДЛАГАТ НА БЕЗРАБОТНИ УЧИТЕЛИ ДА СТАНАТ АДМИНИСТРАТОРИ И СЕКРЕКАРКИ    
Новини23 безработни учители от Добрич тази година ще могат да се преквалифицрат като администратори в хотели или секретарки. В дирекцията "Бюро по труда" са регистрирани 230 безработни учители, съобщи дректорът й Васил Сивков.

Едва 23 от тях могат да се включат в проекта на социалното министерство "Оптимизъм". Той е насочен към безработни учители, регистрирани в бюрата по труда. Целта му е да се повишат професионалните им компетенции. Проектът предвижда обучение за  придобиване на квалификация по различни специалности. Учителите могат да се преквалифицират като социални работници за обгрижване на деца и възрастни, като екскурзоводи, като администратори в хотели, счетоводители, секретарки, офис мениджъри, като сътрудници в малки и средни фирми или като компютърни оператори.  Преквалификацията на учителите продължава 300 часа. За това време те получават стипендия. През миналата година по същата програма са се преквалифицирани 16 педагози.
В същото време един от основните проблеми за бюрата по труда е, че голяма част от регистрираните безработни са неграмотни. Често те не могат да отговарят на изискванията на работодателите. Затова и една от основните задачи на бюрата по труда е насочена към ограмотяването, коментира Сивков.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ НА БЕЗРАБОТНИ УЧИТЕЛИ ДА СТАНАТ АДМИНИСТРАТОРИ И СЕКРЕКАРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди