изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:54 EEST
ВСС се среща с евродепутати и Европейската комисия по инициатива на Душана Здравкова    
Европейски съюзВСС се среща с евродепутати и Европейската комисия по инициатива на Душана Здравкова, заместник-председател на комисията по конституционни въпроси в ЕП. Висшият съдебен съвет обсъжда в Брюксел българската съдебната реформа с високопоставени евродепутати и представители на Европейската комисия по инициатива на Душана Здравкова, член на групата на ЕНП-ЕД (ГЕРБ) в ЕП

Българската евродепутатка, която е заместник-председател на комисията по конституционни въпроси срещна 24-те български съдии в сряда, 7 май с еврокомисарката Меглена Кунева както и с Мартинез-Алберола от кабинета на председателя на Комисята Барозу. В центъра на дискусията бе предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия и очакваната критика относно корупцията и връзката й с организираната престъпност в България. В контекста на съдебната реформа бе коментирана работата на следствието и множеството дела, точещи се с години и оставащи неразкрити. Членовете на ВСС споделиха от своя страна недостига на материалната база на дознанието, тежкия формализъм на наказателния процес и нуждата от промяна на наказателния материален закон.

Инициаторката на посещението коментира: "Днес Брюксел още веднъж потвърди, засилването на негативния имидж на България в следствие на спрените фондове, разследванията на ОЛАФ и двойните неразкрити убийства. Поканих нашите висши магистрати в Европейския парламент, защото считам, че е належащо да си "сверят часовника" с Брюксел. Важен сигнал е и личния ангажимент, който те поеха за подобряване ефективността на правораздаването в България и гарантирането на зона на свобода и сигурност за всички европейски граждани."

Днес, наред с дебата в пленарната зала на ЕП, българската евродепутатка е планирала редица срещи за членовете на ВСС с най-влиятелните евродепутати, Манфред Вебер, говорител на групата на ЕНП-ЕД по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Панайотис Деметриу, член на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Мендез Де Виго и Анели Ятемаки - членове на комисията по конституционни въпроси.

Александър Арабаджиев, съдия в Съда на Европейските общности и Бойко Коцев, посланик в Постоянното представителство на България в ЕС също ще разговарят с гостуващите магистрати.

 


Сходни връзки

ВСС се среща с евродепутати и Европейската комисия по инициатива на Душана Здравкова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.79 секунди