изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:42 EEST
ПУТИН СТАНА ПРЕМИЕР НА РУСИЯ    
По светаМосква. Бившият руски президент Владимир Путин днес официално стана новият премиер на Русия, след като кандидатурата му беше одобрена от Държавната дума (долната камара на парламента), с рекорден брой гласове, отбелязва АФП.

87,1% от присъстващите депутати гласуваха в подкрепа на кандидатурата на Путин, което изразено в цифри означава 392 гласа. 56 депутати – комунисти – се обявиха против.
Кандидатурата на Путин за премиерския пост беше внесена в сряда от новия руски президент Дмитрий Медведев, веднага след официалното му встъпване в длъжност.  Агенция "Фокус"

АФП: Президентът на Русия Дмитрий Медведев обяви дългосрочен “тандем” с Путин
08 май 2008 | 13:29 | Агенция "Фокус"
Москва. Новият президент на Русия Дмитрий Медведев заяви днес, че ще работи в тандем с Владимир Путин, преди одобряването на кандидатурата му за поста министър-председател на извънредно заседание на парламента, коментира АФП.
“Смятам, че никой няма съмнения, че нашият тандем, нашето сътрудничество ще продължи единствено да се засилва”, заяви Медведев пред депутати от Държавната дума (долната камара на руския парламент) , която гласува кандидатурата на Владимир Путин за министър-председател.
Като ръководител на правителството Путин ще играе “ключова роля” за развитието на Русия до 2020 г., заяви Медведев, който замести Путин на поста президент в сряда.
След Медведев Путин взе думата и произнесе детайлна реч, в която очерта планове за превръщане на Русия в икономическа и финансова сила, както и мерки, подпомагащи социалната политика.

 


Сходни връзки

ПУТИН СТАНА ПРЕМИЕР НА РУСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди