изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:17 EEST
ЛОКОМОТИВЪТ НА АЛБЕНАТА ЗА СОФИЯ АВАРИРА ПРЕДИ ДА ПОТЕГЛИ    
НовиниКореспондентът на БНР от Добрич Гинка Димитрова съобщи, че във вторник вечерта отново е имало инцидент с влака Кардам - София, който добричлии наричат Албена. Пред човек на НДТ колежката разказа следното:

"Наложи ми се да пътувам до София и за това си купих билет за спален вагон за влака във вторник вечерта. Заради голямото натоварване след празниците, на гарата стана ясно, че извънредно композицията ще има два спални вагона. Чаках на гарата в Добрич, но влакът не пристигна навреме, за да се качим и да тръгнем. Никой нищо не обясни - всеки сам си търсеше информация. Потърсих началника на движението, който беше на смяна и от него разбрах, че на 14 км от началната спирка на влака - депото в Кардам, в района на гара Равнец, локомотивът е аварирал и се чакало изпращането на резервен локомотив. Така всичко това доведе до закъснение и пристигнахме в столицата с 2 часа закъснение". Кореспондентът на радиото допълни още, че голяма част от пътниците, които са пътували с вагоните първа и втора класа и е трябвало да правят връзки с други влакове през нощта на гара Синдел, просто са се отказали да пътуват. С влака за столицата във вторник вечерта е пътувал и депутатът от Добрич и бивш зам.-областен управител Никола Гочев, информира още колежката.
Потърсихме за коментар пресцентъра на БДЖ по повод новия инцидент с влака по посока София. Оттам заявиха следното: "След пристигане на последна гара, всяка машина минава задължителен технически преглед, но както всяка техника - може да се случи технически проблем, който не е открит при прегледа.  Такава техническа повреда, която не е застрашавала движението на влака, е възникнала след тръгването му за гара Добрич, но не е било възможно да бъде отстранена от машинистите. Това е наложило изпращането на друг локомотив от депото в Добрич, с който влакът да потегли. На това се дължи закъснението, като на крайната гара в София влакът е пристигнал със закъснение от 115 минути". На въпрос на медията ни - каква е средната възраст на локомотивите в българските железници, ръководителят на връзки с обществеността на БДЖ заяви, че средно локомотивите са над 20-годишни.
 


Сходни връзки

ЛОКОМОТИВЪТ НА АЛБЕНАТА ЗА СОФИЯ АВАРИРА ПРЕДИ ДА ПОТЕГЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди