изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:43 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА НЕ МОГА ДА ПЛАЩАМ НАД 300 ЛВ. ТОК, ЗАЩОТО ИМАМ ШЕСТ ДЕЦА    
ОбществоЖалва се пред НДТ Даниела Иванова, една от наемателките в общежитието, което се стопанисва от областна администрация

"Получих предупреждение от областната управа, че ако не си покрия в тридневен срок задълженията за ток и вода, ще трябва да напусна дома си в общежитието" - жалва се пред репортер на вестника Даниела Иванова - майка на шест деца и една от наемателките в него. Тя разказа, още: "Тъй като електромерът е един, то разпределението на тока, а и на водата се прави на брой членове на семейство. Аз какво съм виновна, че имам шест деца. За февруари съм платила всичко - наем и вода и съм внесла 70 лв. за ток, остават ми да внеса още толкова, защото токът ми е 135 лв. Ще ги внеса тези пари, но отказвам да продължа да внасям за март, защото за март токът ми е над 300 лв. Ходих в областната управа и там подадох заявление, в което се задължих да внеса за февруари остатъка за ток, но им казах, че тези за март няма да внеса, защото сумата е много голяма."
Потърсихме за коментар "Е.ОН България" по случая, откъдето заявиха следното: "Партидата, по която се заплаща консумираната електроенергия на общежитието, намиращо се на ул. "Калиакра" 54, бл.1, се води на Областна администрация -  Добрич. Консумираната електрическа енергия в сградата се измерва с общ електромер и към момента има неплатено задължение. Служителите на "Е.ОН България Мрежи" измерват потребеното количество електроенергия само по общия електромер, който се явява граница на частната собственост. Всяка реконструкция на вътрешната електрическа инсталация на сградата, включително и поставянето на контролни електромери, е право и ангажимент на клиента. "Е.ОН България" няма търговски взаимоотношения с живеещите в общежитието и не участва при вътрешното разпределение на консумацията между отделните обитатели.  Клиент на компанията е само титулярът на пaртидата. Взаимоотношенията между Е.ОН България и потребителите са нормативно регламентирани чрез Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия, утвърдени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране".  
Главният секретар на областната управа Драгой Драгоев поясни: "След като - благодарение на усилията на цялата администрация и на областния управител, успяхме да прехвърлим общежитието и вече ние го стопанисваме, всички наематели имат връчени и подписани договори за настаняване, което до този момент не беше така и по закон те се водеха самонастанили се. Съгласен съм, че механизмът на разпределение на консумативите не е най-справедливият, но към момента това е единственият вариант да се плащат токът и водата. Оказа се, че ние като собственици трябва да вложим 70 хил. лв., за да има електромер на всеки апартамент, което към този момент не е по силите ни. Затова се сформира 5-членна комисия, която разпределя по два критерия сумите за консумативи след получаването на сметките. Единият е квадратурата на жилищната площ, защото там има три типа жилища и вторият е - брой обитаващи жилището хора. Тежестта е 60:40. След това всеки бива уведомен за задълженията и внасят парите по банкова сметка, след което - като видим в извлечението, че е събрана пълната сума, превеждаме средствата на "Е.ОН". Драгоев е категоричен, че не може да не се плащат консумативите и допълни, че заради 12 души в момента областната управа е един от длъжниците на енергийната компания за февруари. Той допълни, че не са платени суми и за март, а вече е май, както и че имало неплатени суми за наем.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА НЕ МОГА ДА ПЛАЩАМ НАД 300 ЛВ. ТОК, ЗАЩОТО ИМАМ ШЕСТ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди