изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:39 EEST
МАЛКИ ТАНЦЬОРИ ВДИГНАХА НА КРАКА ПЕДАГОЗИ ОТ 5 ДЪРЖАВИ    
ОбществоМалки танцьори от ЦДГ №17 "Първи юни" в Добрич вдигнаха на крака и предизвикаха бурни аплодисменти сред педагози от пет държави - Белгия, Полша, Италия, Испания и Литва, които гостуваха в петък на детското заведение.

 Малчуганите, които се обучават от главния художествен ръководител на ансамбъл "Добротица" Александър Александров и помощника му Юри Митев, представиха няколко танца. Техни другарчета от детската градина пък изпълниха народни песни и рецитираха стихове за Европа и България. С изявата им бе открита заключителната работна среща по проект "Еднопосочен билет в страната на сънищата". Присъстваха председателят на Комисията по образование към Общинския съвет Тодор Георгиев, главният експерт в РИО Дора Минчева, началникът на отдел "Образование и култура" в общината" Нейчо Нейчев и Светла Иванова - експерт по предучилищно възпитание към общината.
Чуждестранните гости бяха посрещнати в детското заведение от дечица в народни носии по стар български обичай - с хляб и сол. След музикалната програма, с която бяха поздравени, бяха приветствани от директора на ЦДГ "Първи юни" Валентина Русева. Тя поздрави гостите с Деня на Европа и сподели: "Има нещо символично и не толкова случайно точно днес да бъдем заедно... Нашата мечта за обединена Европа не е невъзможна и ще бъде сбъдната именно от нас, обикновените хора" - каза тя. Директорката благодари на партньорите от петте държави, че са им гласували доверие да работят заедно.
По проекта "Еднопосочен билет в страната на сънищата" се работи в продължение на три години. Той се реализира по програма на Центъра за развитие на човешките ресурси, подпрограма "Коменски" и е финансиран от Европейската комисия. Вечерта в кукления театър "Дора Габе" бе представен и мюзикъл по него. НДТ

 


Сходни връзки

МАЛКИ ТАНЦЬОРИ ВДИГНАХА НА КРАКА ПЕДАГОЗИ ОТ 5 ДЪРЖАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди