изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:42 EEST
ЗАПОЧВАТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ ЗА ЗАЩИТЕНА ЗОНА ХЪРСОВСКА РЕКА    
ЕкологияОт пресцентъра на РИОСВ - Варна съобщават, че по график от средата на май ще започнат обществените обсъждания  за обявяване на защитена зона "Хърсовска река", определена за опазване на дивите птици от общоевропейската екологична мрежа Натура 2000.

Част от зоната на реката попада на територията на област Добрич. Екоексперти ще проведат срещи с населението на селата Честименско, Сърнец, Ангеларий, Безмер, Гуслар, Главанци, Професор Златарски и Каблешково, всичките в община Тервел.
Защитената зона "Хърсовска река" по Директивата за опазване на дивите птици е разположена в землищата на селища в областите Добрич и Силистра. Общата площ на зоната е 354 286,270 дка. Предмет на опазване на защитената зона са птиците черен и бял щъркел, червен ангъч, осояд, черна каня, египетски лешояд, орел змияр, степен блатар, ливаден блатар, малък креслив орел, малък орел, късопръст ястреб, белоопашат мишелов, бухал, козодой, земеродно рибарче, синявица и много други. Пълният текст на проекта на заповедта е публикуван на Интернет-страницата на МОСВ http://www.moew.government.bg и е на разположение в административната сграда на РИОСВ - Варна. Оттам добавят още, че в едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповедта забрани и ограничения на дейности.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ ЗА ЗАЩИТЕНА ЗОНА ХЪРСОВСКА РЕКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди