изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:51 EEST
ВОДАТА Е СТОКА, КОЯТО ИМА ЦЕНА    
НовиниЗа пореден път чрез медиите управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев отправя апел към всички жители на областта да бъдат по-коректни платци на дружеството. "Цената е стока и отдавна отминаха годините, когато тя се дотираше от държавата. Има си цена като всяка стока и ние всички трябва да се научим да плащаме" - каза В. Василев и допълни - "Става дума за длъжници като Ст. К. Великов - "Дружба" 18, който дължи 3 373 лв., или Д. П. Георгиев - "Д. Ковачев" 25, който дължи 2742 лв. Това означава, че тези хора не са плащали вода с години".

Над 7 млн. лв. са задълженията на битовите абонати към водното дружество. Само за седмица двата екипа, които посещават некоректните абонати са поставили близо 30 скоби в апартаменти на длъжници. "Не са редки случаите, когато към екипите ни отношението е грубо и арогантно. Има случаи, когато гражданите са готови да платят на място и мога да заяви, че среднодневно така се събират по около 2500 лв." - каза още Василев. Общо четири способа ползва водното дружество, за да събере вземанията си - прекъсване чрез багер там, където има такава възможност и не се нарушава целостта на инфраструктурата, като по този начин се прекъсват некоректните платци най-вече по селата, чрез разпращане на покани за доброволно заплащане на задълженията, като в тях има опция и за разсрочването им, чрез образуване на изпълнителни дела, като на ден се образуват по около 40 такива, и най-новият метод, предназначен за многоетажната собственост - монтирането на скоби до водомера, което не позволява ползването на вода в апартамента на длъжника за битови освен за питейни нужди.
Василев допълни, че в най-скоро време в града ще бъдат сформирани още две групи, които ще обикалят адресите на длъжниците, а такива групи от днес ще тръгнат и във всички по-малки градове в областта. 
 


Сходни връзки

ВОДАТА Е СТОКА, КОЯТО ИМА ЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди