изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:54 EEST
Д-Р ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ПОЕ ПОСТА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ    
Новини10 дни поиска новият губернатор на Добрич

Вчера официално в длъжност встъпи новоназначеният областен управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев. Той бе посрещнат пред сградата от главния секретар на администрацията и пресаташето. След това д-р Хаджиев се срещна с предшественика си Динчер Хаджиев и целият екип заместници. С "Добре дошъл" с влизането му в сградата го посрещнаха и депутатите от Добрички избирателен район Сияна Фудулова, Никола Гочев от БСП и Мима Василева от НДСВ. Първата среща на новият губернатор бе с колектива на областна управа, след което той и Динчер Хаджиев дадоха нарочна пресконференция за медиите, на която присъстваха както народните депутати, така и заместник-областните управители.
На питане на НДТ достатъчно ли е оставащата една година да навлезе в проблемите на областта д-р Хаджиев заяви: "Смяната на Д. Хаджиев не е оценка за работата му. Тя е функционална. Това беше очакване на обществото и решенията на управляващите ги оправдаха. С промените се цели оптимизация. През тези три години в парламента, непрекъснато се връщах в Добрич и съм запознат с проблемите в областта, защото не съм прекъсвал връзката. Приоритетите в работата ми ще са насочени към здравеопазването и образованието и не на последно място земеделието и туризма, които са и приоритети на правителството. От друга страна смятам, че именно в тези области се крие и нашият потенциал" - каза д-р Е. Хаджиев.
Динчер Хаджиев отчете, че през изминалите три години е направено от него и екипът му много за развитието на областта и пожела на приемника си да използва създадените през годините контакти в парламента и централните ведомства, за да осигури още по-силно лоби на Добрич и Добруджа.
На журналистическо питане какво ще прави оттук - нататък Д. Хаджиев заяви: "Най-важното нещо за мен е семейството, както всички знаят имам малко дете. До края на месеца ще се насладя на почивката си, която от години не съм имал, а след това ще намеря начин да реализирам потенциала си". Д-р Евгения Георгиева, заяви в отговор на питане, че от днес се връща на стария си пост - директор на дома за медико-социални грижи.
Новият областен управител д-р Хаджиев поиска 10 дни, в които да навлезе в работата и да реши кой ще поеме функциите и ресорите на съкратената една бройка сред зам.-областните управители.
 


Сходни връзки

Д-Р ЕРДИНЧ ХАДЖИЕВ ПОЕ ПОСТА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди