изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:42 EEST
"БУЛКО ТРЕЙД" ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТА СИ ЗА ЗАВОД ЗА БОКЛУЦИ    
Новини"Булко Трейд" ООД вчера направи презентация на проекта си за изграждане на завод за преработка на твърди битови отпадъци. Презентирана технология се базира на метода на биологичното и механично третиране на отпадъците.

Такъв завод работи в Сидни и в Тел Авив, в ход са проекти във Валенсия и Великобритания. Обяснено бе, че инвестицията може да е между 20 и 25 млн. лева, но може и да е над 30 млн. лева. Броят на заетите може да варира от 10 до 200. Всичко зависи от това какво ще се договори с общината, обясниха представителите на компанията. Те гарантираха, че технологията не замърсява. Тя не се базира на изгаряне на отпадъка. Може да осигури вътрешен цикъл на използване на водата, което прави такъв завод независим от източници на вода. Крайните продукти са биогаз, тор и вода. Има възможност компанията да се погрижи за преработване на боклука, който е на сегашното сметище на града, и впоследствие и с рекултивацията му. Стана ясно, че проектът на "Булко Трейд" ще прави ненужно разделното събиране на отпадъците.
 


Сходни връзки

"БУЛКО ТРЕЙД" ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТА СИ ЗА ЗАВОД ЗА БОКЛУЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди