изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:43 EEST
ПРЕВОЗВАЧИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ    
НовиниФирми товарни превозвачи от града и региона излизат на 19 май от 8 часа на протест. Това съобщи за НДТ Ангел Табаков - управител на "Корн" ЕООД.

"Ние протестираме срещу непрекъснато растящата цена на дизеловото гориво. Смятаме, че държавата трябва да се намеси и да има пълен контрол в транспортния бранш. Ще настояваме още, както земеделските стопани, така и ние да можем да се ползваме от връщането на част от сумите по акциза на горивата. Не сме съгласни също и с високите цени на винетките от една страна и състоянието на пътищата в страната - от друга. Проблемите ни са много - например, цените на които работим са много ниски и те не са променяни от години, за това ще настояваме за контрол върху сектора" - каза Табаков.
В деня на протеста колона от товарни автомобили ще се събере на КПП-то при изхода за Варна и на бавен ход ще стигне до Стожер. Към товарните превозвачи се очаква да се присъединят и техни колеги от автобусния превоз, както и таксиметрови шофьори.
Превозвачите са внесли вече уведомление за протеста си в РПУ, предстои уведомително писмо да бъде представено и на кмета на община Добричка Петко Петков, тъй като протестиращите ще се движат на територията на общината, допълни Табаков.
 


Сходни връзки

ПРЕВОЗВАЧИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди