изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:18 EEST
РБК: Властите в Турция забраниха пушенето на обществени места    
По светаАнкара. От днес в Турция влезе в сила закон, забраняващ пушенето на обществени места, съобщава РБК. Законът, приет от парламента през януари, забранява пушенето в правителствени учреждения, търговски центрове, училища, болници, на стадиони и работни места.

По отношение на кафенета и ресторанти, законът предвижда преходен период, като пушенето в тях окончателно ще бъде забранено през юли 2009 г. Що се отнася до хотелите, пушенето ще е разрешено само в определените за това места.
Турските власти се опитаха да наложат закон за забрана на пушенето на обществени места още преди 10 години, но бяха принудени да отложат решението заради огромното недоволство сред населението, където пушенето е широко разпространено, припомня агенцията.
Всяка година от болести, свързани с пушенето, в Турция умират около 100 000 души. Над 44% от възрастното население в страната са “заклети пушачи”.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

РБК: Властите в Турция забраниха пушенето на обществени места | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди