изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:38 EEST
Глоба за адвокат, провалил последното заседание на дело за опит за убийство    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи 500 лв. глоба на адвокат Бранимир Балачев, за неявяването му днес по делото за опит за убийство на Стамен Савов. Съдът разпореди да бъде уведомена за санкцията Варненската адвокатска колегия, чийто член е юристът. Той е защитник на Георги Николов и Данаил Илчев – обвинени, че са взели пари от главната обвиняема Румяна Маринова, за убият мъжа й и са я въвели в заблуждение, че ще изпълнят поръчката й.

 

Отсъствието на адвоката стана причина Добричкият окръжен съд да не даде ход на делото срещу Румяна Маринова, обвинена в предумишлен опит да умъртви като отрови с татул бившия си съпруг Стамен Савов през декември 2001 г. В началото на 2002 г. тя платила 13 952 лв. на приятелката си Ивелина Иванова, Георги Николов и Данаил Илчев, за да я отърват от мъжа й. На 30.04.2002 г. те инсценирали опит за покушение срещу Савов по пътя Варна – Добрич. Тогава са задържани Румяна Маринова и Ивелина Иванова, а след ден и двамата мъже.

На насроченото за днес заседание петчленен състав на Добричкия окръжен съд трябваше да изслуша експерти от Варна, изготвили първата съдебно-медицинска експертиза на капсулите с татул, открити при обиск в семейното жилище на Румяна Маринова и Стамен Савов. Предстои да бъде приет и разпит по делегация на вещите лица, изготвили ботаническа, физико-химическа и две съдебно-медицински експертизи на капсулите с татул. Остава да бъдат изслушани и последните двама свидетели. Делото е отложено за неопределен срок. 

 

19.05.2008 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Глоба за адвокат, провалил последното заседание на дело за опит за убийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди