изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:05 EEST
ВЕЧЕ 60 ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ ОТ ОБЛАСТТА ПРОТЕСТИРАТ    
НовиниОбщо 50 големи камиона от вече 60 транспортни фирми от областта и вчера протестираха по пътя от Добрич за Варна.

В ранния следобед преди приключването на преговорите между представители на браншовите организации и министерството на транспорта, превозвачите бяха категорични, че независимо от хода им днес ще излязат сутринта отново, като камионите ще карат на бавен ход по вече одобреното трасе от изхода на града до село Стожер и обратно, заяви за НДТ Ангел Табаков, член на инициативния комитет в региона и собственик на фирма за товарни превози. До редакционното приключване на броя все още не бе взето решение дали ще продължи протестът. Късно снощи се проведе национална среща на представителите на инициативните комитите от страната, където бяха обсъдени постигнатите резултати в преговорите с правителството.
Централните медии информираха, че правителството е поело ангажимент 2 години да не вдига акцизните ставки върху дизеловото гориво и безоловните бензини. Вторият ангажимент, който правителството поема пред превозвачите, е да се създаде он-лайн връзка между бензиностанциите и данъчната администрация, като по този начин ще има ясен механизъм за наблюдението на цените с участието на производителите на горива.
 


Сходни връзки

ВЕЧЕ 60 ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ ОТ ОБЛАСТТА ПРОТЕСТИРАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди