изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:18 EEST
ЗА ТРИ ЧАСА НАД КАРАПЕЛИТ СЕ ИЗСИПАХА 103 Л/КВ.М    
НовиниПороят наводни къщи, отнесе тротоари и улици

Пороен дъжд само за три часа, изсипал се над село Карапелит нанесе множество щети, разказа кметът на селото Стефан Стоянов. Започнало да вали изведнъж силно около 18.30 в четвъртък вечерта, разказа кметът. Пороят преминал и в градушка, която отначало била с големината на грахово зърно, но после достигнала размера на гълъбово яйце, добави още Стоянов. Хората обаче не са пострадали особено от градушката, а от изсипалия се порой. По данни на Гражданска защита количеството на валежа е достигнало 103 л/кв. м. Петнадесет къщи в селото са наводнени, като половината от тях са по-силно засегнати. От полунощ до 8 часа сутринта в петък коли с помпи на Гражданска защита и Пожарна безопасност са изпомпвали водата от наводнените домове на хората. 71-годишния дядо Коста Димитров разказа, че цяла нощ той и съпругата му изгребвали вода от антрето на дома им и заяви, че такова наводнение не помни. Водата придошла в ниската част на селото и стигала чак до кръста на възрастния човек. Пороят полусъборил металната ограда на дома му. Валежите са натрупали кални наноси по пътя Добрич-Карапелит. Наложило се те да бъдат почистени от "Пътно строителство".
Апаши пък се възползвали от пороя и обрали дома на 68-годишната Кръстинка Борисова, жалва се възрастната жена. Като заваляло, тя била в лятната кухня. През това време неизвестни влезли в дома й и я обрали, разказа Кръстинка, докато чакаше дежурна група от полицията.
Комисия от община Добричка в петък обходи пострадалите от пороя села. Членовете й имаха данни, че има нанесени щети и в селата Гешаново, Житница, Кръгулево.
 


Сходни връзки

ЗА ТРИ ЧАСА НАД КАРАПЕЛИТ СЕ ИЗСИПАХА 103 Л/КВ.М | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди