изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:34 EEST
ВРЪЧИХА ДИПЛОМИТЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
ОбразованиеНа тържествена церемония вчера бяха връчени дипломите на около 100 абсолвенти на Висше училище Международен колеж в Добрич. В четири специалности завършват общо около 300 младежи.

Сред гостите на тържеството бяха кметът Детелина Николова, зам.-областният управител Владимир Калчев, зам.-ректорът на Техническия университет във Варна доц. Дичо Дичев и др.
За тези 10 години има изключителен ръст на броя на студентите на колежа, тази година те надхвърлиха 1 200, каза по време на приветствието си директорът на висшето учебно заведение доц. Тодор Радев. Той посочи, че голям прогрес има и по отношение на базата, както и ръст в качеството на образованието – много от преподавателите четат лекции в чуждестранни университети и са много добре приети навсякъде в Европа. Доц. Радев благодари на абсолвентите – за куража и положените от тях усилия, на родителите им и преподавателите Той подчерта доброто сътрудничество между колежа и общината и областна управа. Щастлив старт и честит празник пожела на абсолвентите кметът Детелина Николова. Бяха прочетени поздравителни писма от вицепремиера Ивайло Калфин и от областния управител д-р Ердинч Хаджиев.
На пресконференция по-късно ДОЦ. Радев съобщи, че е излязъл от печат първият брой на научно списание по туризъм, което колежът издава съвместно със Световната научно-изследователска организация. Директорът съобщи още, че вече е започнал приемът на студенти за следващата учебна година. Досега са приети около 110 млади хора, очаква се да са общо 350. Минимум 20 процента от студентите ще са от чужбина. Доц. Кирил Радев каза, че са започнали и летните стажове. Първите групи вече са в Кипър, предстои следващите да заминат за Англия, Ирландия, Испания и други държави. НДТ

 


Сходни връзки

ВРЪЧИХА ДИПЛОМИТЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.23 секунди