изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:05 EEST
КАВАРНА ДАВА НА СЪД ОБЛАСТНАТА УПРАВА    
Новини

Ябълката на раздора са 10 решения на ОбС за разпоредителни сделки с общински имоти

"Докато аз съм кмет на община Каварна, областният управител или негови подставени лица няма да купят имот в общината" - категорично заяви кметът Цонко Цонев. Повод за крайното му изявление са спрените 8 решения на ОбС - Каварна, от априлската сесия за разпореждане с общинска собственост.



 

"Недоумявам защо от общо 50 точки в дневния ред са спрени точно тези 8. Твърдението на областната управа е, че скиците не отговарят на изискванията. Това не е така, защото за всички имоти документацията е една и съща. С това си действие реално областният управител спира работата на общината, която има за цел да си осигури собствени приходи в бюджета. Досега не е имало практика в продължение на 10 години да се представят протоколите от решенията за заседания на общинските комисии. Категорично ще дадем на съд областната администрация и ще искаме проверка на администрацията и на областния управител дали не са превишили правата си" - каза за НДТ Цонко Цонев.

От областната управа са категорични, че решенията са спрени заради нарушения. Главният юрист-консулт на администрацията Венелина Трифонова заяви: "Осемте оспорени решения са заради нарушение на процедурата по внасяне и разглеждане и включването им в дневния ред на сесията. На редовно заседание те трябва да бъдат внесени с проекто-решения от разглеждането им в комисия, а разпределението зависи от председателя на ОбС. В случая такива няма. Имаше и решение за замяна на земи, като там нещата стоят по друг начин. Този вид решения се гледат по специален ред и според наредба на закона, трябва да има равностойност между заменяемия имот на декари, а там липсваше. Нямаше и парична равностойност".

Спорът между областната администрация и община Каварна най-вероятно ще продължи в Административен съд - Добрич, след което двете страни могат да обжалват във ВАС.

От свои източници обаче НДТ научи, че не е изключено в скоро време да бъде спрени 10 решения за сделки с имоти  на ОбС-Балчик. Към момента все още тече законноустановеният срок за произнасяне на областната администрация по отношение решенията на съветниците в Белия град, чиято последна сесия е била по-късно от тази в Каварна. НДТ

 

 


Сходни връзки

КАВАРНА ДАВА НА СЪД ОБЛАСТНАТА УПРАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди