изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:37 EEST
До 40 дни в Ботаническата градина в Балчик ще има една каса и електронни билети    
Новини София. Министърът на културата Стефан Данаилов и ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев подписаха споразумение за Ботаническата градина в Балчик

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Споразумението предвижда до 40 дни да се премине към продажба на електронни билети и това да става на една каса. Билетите ще струват колкото и досега - 10 лв. за индивидуално посещение. Това, което ще получават двете страни – Дворцовият комплекс и Ботаническата градина – е по 50% от цената на билета.
Споразумението предвижда още двете страни да създадат Обществен съвет, който ще се събира веднъж на 3 месеца и ще дава своите предложения за развитието на комплекса и Ботаническата градина. В съвета задължително ще има и еколог.
В обществения съвет трябва да намерим онези качествени научни работници, които да имат опита с подобна паркова среда, обясни министър Стефан Данаилов. По-нататък ще бъде изготвен план за научно сътрудничество между двете страни по отношение на градината. Министърът подчерта, че сега 120 дка от градината пустеят, но с по-нататъшни проекти, ще бъдат развити в интерес на обществото. „Един цялостен проект би решил въпроса. Ще се търси нещо, което да е свързано с науката, културата”, каза министърът. „Това е един от най-посещаваните паметници на културата, така че е хубаво по-активно да си сътрудничим. Подписването на споразумението е облекчение преди всичко на обществеността”, каза министър Стефан Данаилов.
От своя страна ректорът на СУ проф. Иван Илчев каза: „Днес е черен ден за българската журналистика, тъй като двете институции няма да й предоставят възможност да се забавлява за наша сметка”. „Ако МК и СУ не работят заедно, то кой друг?”, попита риторично ректорът. По време на срещата между министъра и ректора са обсъдени възможности за съвместни проекти за развитието на цялата територия на ботаническата градина. В момента СУ стопанисва 3 от 4-те ботанически градини в страната.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

До 40 дни в Ботаническата градина в Балчик ще има една каса и електронни билети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 6.02 секунди