изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:19 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: КОМИСИЯ ЩЕ УМУВА ЗА ОБЩИНСКАТА ПОЛИЦИЯ    
Общество

Взеха ново решение за таксите за спортните бази. Скандалното студентско общежитие вече е към “Жилфонд-инвест” . Временна общинска комисия в продължение на шест месеца ще подготвя създаването на нова структура “Стопанска и охранителна дейност”.



 

 

Това реши вчера местният парламент във връзка с предложението на общинския съветник от АТАКА Пламен Добрев  за създаване на такова общинско предприятие. Той посочи, че общини вече имат изградени такива структури и добави, че определено има нужда от орган, който да контролира спазването на обществения ред. Аргументи против решението за създаване на общинско охранително предприятие изказа кметът Детелина Николова. Тя се аргументира с това, че липсват разчети за издръжка на звеното, няма яснота за числеността на заетите в него, а и няма заложени средства в бюджета на общината. Тя посочи още, че до голяма степен дейността на това общинско предприятие би се препокрила с дейността на новосформирания Инспекторат към общината в Добрич. В крайна сметка Общинският съвет не реши да се създаде такова предприятие, само създаде 11-членна временна комисия, която да намери отговор на поставените въпроси. От общинските съветници в нея влизат Пламен Добрев /АТАКА/, Добромир Добрев /ГЕРБ/, Красимир Иванов /ГЕРБ/, Мая Димитрова /БСП/, д-р Георги Желев /”Обединена десница за Добрич”/НДСВ/ и Пламен Ганев /ДПС/. На вчерашното си заседание съветници разшириха състава на комисията, която има за задача да разгледа предложенията за изграждане на съоръжения за обезвреждане и преработка на ТБО. В състава й влизат Костадин Великов /ГЕРБ/, Младен Матеев /ГЕРБ/, д-р Добрин Добрев /ГЕРБ/, д-р Георги Желев /”Обединена десница за Добрич”/, Ивелин Пейчев /АТАКА/, Неджати Якубов /ДПС/, Райно Митев /БСП/, Сабина Дукова /ГЕРБ/, Александър Алексиев /”Обединена десница за Добрич”/, Антония Кирова /ДСБ/, Герман Германов /ГОРД/.

Определен беше и новият състав на комисията, която ще разглежда предложенията за Почетен гражданин на Добрич. От общинските съветници в нея влизат Румен Иванов /ГЕРБ/, Ваня Балчева /”Обединена десница за Добрич”/, Иван Мандев /ГЕРБ/, Атанас Атанасов /АТАКА/, Денис Номан /ДПС/, Тодор Георгиев /ГЕРБ/, Сабина Дукова /ГЕРБ/, Диян Дяков /БСП/. Като общественици в комисията ще участват ст.н.с.д-р Иван Киряков, Иван Тодоров, Христо Марков, Петранка Божкова и Стефан Щърбанов.

На заседанието си вчера общинските съветници увеличиха капитала на “Жилфонд–инвест” с бившето студентско общежитие №1 по ул. “Калиакра” 54, което бе собственост на Медицинския университет. То се прослави с това, че наемателите бяха натоварени с огромни задължения, след като служители на университета събирали пари за ток и вода, които не внесли във фирмите-доставчици.

След като правителството предаде общежитието за стопанисване на областна управа, тя го предостави на общината. Предстои да се сключат договори с наемателите там – 79 на брой, за да се уреди тяхното пребиваване там. Деца и студенти, които използват за спортна и тренировъчна дейност, общинските спортни база няма да заплащат такси. За другите ползватели общинските съветници определиха почасови ставки. До следващото събиране на председателския съвет през юни  управителят на “Спортни имоти” Пламен Папазов трябва да представи варианти на правилник за реда и условията, при които да се полза общинската база.

 

Станислава КРЪСТЕВА

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: КОМИСИЯ ЩЕ УМУВА ЗА ОБЩИНСКАТА ПОЛИЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди