изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:21 EEST
ОТ ЮЛИ - НАКЪСО С ТРИТЕ ЛЕВИ КРАКА    
КоментариОт юли трите леви крака на кабинета Станишев - БСП-НДСВ-ДПС, ще дръпнат шалтера на мнозинството бедни български семейства. От няколки дни правителствени хора и техни клакьори обработват българина колко необходимо било да се вдигне цената на електроенергията от месец юли. Примерно - с 18 % на електроенергията през деня и с повече от 30 % на електроенергията през нощта.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране има дори цинизма да твърди, че тя се бори за "минимални корекции" на цените, които ще достигнат поне 0.18787лв. /кВтч през деня и 0.11225лв/кВтч през нощта, с ДДС. Грубо казано, ако плащате сега 100 лв. на месец, пригответе се от 1 юли да плащате по 120-130 лв. Социалният ни президент и продиктуваното от него социално правителство така я направиха от грижа за народа си, че тези, които през зимата се топлеха на един реотан от електрическата си печка, вече ще се греят само на нощните си лампи и екраните на телевизорите, откъдето ще се радват на предизборните обещания на Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган.

Ако вярваме на маслодайната социална министърка Масларова, то вдигането на цените на тока ще доведе до намаляване на цените на хранителните стоки - на лука, сиренето, свинската мас, хляба, солта и водата, но не и на черния хайвер и сьомгата, които остават грижа на управляващите. Впрочем, както се очертава обещаното вдигане на пенсиите, увеличението им ще бъде равно на калориите, необходими на пенсионерите да отидат до касите, за да си платят електрическия ток и водата.

От юли България на българите ще даде накъсо, но токовият удар ще усетим през октомври-май, а после идва време, когато ще бъдем сгрявани с речи, плакати, концерти и с по 50-100 лева за гласуване на парламентарните избори.

Впрочем, една колежка попита: Все пак кой е третият крак на управлението?

Според един стар виц, от времето на Леонид Брежнев, за благоденствието и развития социализъм, чукчито би отговорило: Ще преживеем и това социално правителство, и този социален президент.

Дай, Боже!

 

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ОТ ЮЛИ - НАКЪСО С ТРИТЕ ЛЕВИ КРАКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди