изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:51 EEST
Сестрите Белнейски са прегазени от кола    
Ред и сигурност
Сестрите Христина и Росица Белнейски са блъснати от транспортно средство в кръстно-седалищната област. Има последващо падане и прегазване.


След това са отнесени в местността Грамадите и там неизвестните лица са направили с тях имитация на извършване на полово престъпление. Това казва най-големият български експерт по съдебна медицина професор Стойчо Раданов пред в. "Труд", след направената в сряда есхумация на труповете на Христина и Росица Белнейски. Тези данни разклатиха версията, че сестрите са жертва на сексманиаци.
Христина и Росица изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006г. Телата им бяха открити три дни по-късно в местността Грамадите.
„От уврежданията на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето, от счупвания на костите e ясно, че става дума за удар с твърд предмет.... Такива увреждания не могат да се получат от удари с камъни и от ритници. Ние описахме множество малки кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на протектора на гумата на автомобила“, твърди проф. Стойчо Раданов.
Според него при първата експертиза са направени елементарни грешки. Той е категоричен, че Белнейски са убити при пътен инцидент. „Мога да кажа дори от коя страна ги е блъснал автомобилът“, казва още известният съдебен експерт.
Първата експертиза, за която сега се смята, че е подвела полицията, е изготвена от доц. Мария Грозева. Тя пък казва, че твърденията на проф. Раданов съществуват „само във въображението на един манипулатор, какъвто е той“.
Друг известен съдебен експерт доцент Йордан Калчев, участвал в есхумацията на телета на сестрите Белнейски, също застава зад твърденията на проф. Стойчо Раданов. “Ние смятаме, че има симулация за сексуално насилие. Двете момичета са блъснати от кола“, казва Калчев, цитиран от БГНЕС. "Аз съм категорично против становището, че става въпрос за сексуално насилие върху двете момичета. Ще докажем, че не е така", допълва Калчев. Според съдебните медици по изчезналите дрехи на Белнейски е възможно да е имало следи от автомобила, който ги е блъснал.
Преди известно време британски експерти от Скотланд ярд също предположиха, че двете млади момичета са загинали при пътен инцидент.
От прокуратурата в Пазарджик отказаха коментар по случая и заявиха, че окончателният резултат трябва да е готов до 30 дни.
Телата на погребаните преди две години и три месеца Росица и Христина Белнейски бяха извадени в сряда за да се потърсят пропуснати улики и доказателства (виж линка долу). Професор Стойчо Раданов оглавява екипа, работещ по петорната допълнителна експертиза, която търси отговори на въпроси, пропуснати от първата. Нови вещи лица по случая са и доц. Калчев и д-р Минчев от Съдебна медицина - София. С тях работят и лекарите Фингаров и Пеев от Съдебна медицина - Пазарджик, които са участвали в изготвянето на тройната съдебно-медицинска експертиза при първата аутопсия на сестрите Белнейски преди 2 г. и три месеца.
dir.bg
 


Сходни връзки

Сестрите Белнейски са прегазени от кола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди