изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:30 EEST
22 ОТ “ДОБРОТИЦА” ЩЕ ТЪРСЯТ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ В РАЙОНА НА СТАРАТА СТОЛИЦА    
Спорт

22 състезатели от отбора на „Добротица”, водени от треньора Димо Петров и председателя на клуба Красимир Ненов, ще участват в тридневните състезания по спортно ориентиране в района на Велико Търново, съобщи председателят на отбора Красимир Ненов.   



От 30 до 1 юни в района на Велико Търново ще се проведе държавното първенство по ориентиране за момчета, момичета, юноши и девойки в групи от 12 до 18 годишна възраст. Ще се проведат три състезания: щафети, дълга дистанция и спринт.

За пръв път от новата история на клуба толкова много добрички състезатели отиват да премерят сили и натрупат опит с участие в държавно първенство по лятно ориентиране.

Всяко класиране до 20 място и в трите състезания носи точки на клуба. След проведените нощно и щафетни състезания на 17 и 18 май в Добрич бяха избрани най-добрите състезатели, които да представят клуба. За класиране в челната десятка надежди се възлагат на Марина Радославова  и Яна Маджарова при момичетата до 12 г., на Желязко Генов при момчетата до 12 г., на Ваня Банкова и Славена Стоева при девойките до 18 г., на Димитър Грозев и Тихомир Пламенов при юношите до 18 г..

В сряда се проведе тренировка в гората на село Дончево, където бяха тренирани различни елементи от техническата подготовка за маршрути в гора. Беше наблегнато на обучение за движението по азимут, съобщи Ненов.

“Надяваме се и този път да имаме престижни класирания и добричкият клуб да стане един от 10-те най-добри клуба в България. Такава е целта, поставена в програмата за честване на юбилея „50 години спортно ориентиране в Добрич”, допълни той. НДТ

 

 


Сходни връзки

22 ОТ “ДОБРОТИЦА” ЩЕ ТЪРСЯТ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ В РАЙОНА НА СТАРАТА СТОЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.70 секунди