изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:32 EEST
Разкриха чеченска банда у нас    
Ред и сигурност
Организирана престъпна група, главно от чеченци и от граждани на страни на бившия Съветски съюз, е била разкрита и задържана на територията на България при операция на Държавна агенция „Национална сигурност”.


Това научи “Фокус” от източници, близки до разследването. Групата се установява трайно в България в края на 90-те години като при пребиваването си в страната поддържа връзки с български престъпни групи.
Групата е подозирана във финансиране на терористични формирования в Чечения. В България групата се занимава с незаконно уреждане на финансови взаимоотношения между длъжници чрез заплахи, рекет и изнудване; посредничество при незаконна търговия със стоки с възможна двойна употреба и оръжие.
Установено е участие на членове на престъпната банда в трафик и разпространение на синтетични наркотици; участие в контрабандни схеми за износ на български цигари; финансови престъпления като източване на ДДС и пране на пари. Групата е участвала и в схеми за незаконно придобиване на българско гражданство и статут на пребиваване на чужди граждани в страната.
Според информацията до момента – констатирани са и опити на членове на групата за създаване на корупционна среда в българската държавна администрация. От службата за сигурност уточняват, че продължава работата по лица, свързани с дейността на групата в България. На основните членове на престъпната група пък са наложени принудителни административни мерки.
 


Сходни връзки

Разкриха чеченска банда у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.73 секунди