изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:55 EEST
ГОТОВА Е СГРАДАТА ЗА ДОМАШНИЯ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ В КРУШАРИ    
НовиниЗавършени са ремонтните работи по сградата, където ще се помещава Домашният социален патронаж в Крушари, съобщиха вчера от кметството. Очаква се комисия от Социално-инвестиционния фонд да посети обекта, за да бъде издаден необходимият документ за приемане на обекта.

След това ще се пристъпи към неговото оборудване, което е ангажимент на общината.  Общата стойност на проекта, който се финансира от Социално-инвестиционния фонд, е 320 000 лева. По него сграда на общината бе преустроена за нуждите на патронажа. Там има просторна зала, където ще могат да се хранят възрастните хора и много кухненски помещения, които да удовлетворят всички нужди на персонала.  Идеята на общинарите е патронажът да стартира с около 50 клиенти, а в бъдеще капацитетът да се увеличи. Очаква се оборудването да завърши до края на юни, за да се пристъпи към реална работа с клиенти. Има идея в кухнята да се приготвя и храната за училището в Крушари. Противно на наложилата се представа за Домашен социален патронаж, че при него  приготвената храна се разнася по домовете на хората, в случая идеята е социално слабите хора да се хранят в тази сграда, за да могат да осъществяват и социални контакти.
 


Сходни връзки

ГОТОВА Е СГРАДАТА ЗА ДОМАШНИЯ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди