изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:09 EEST
ПРЕЗ ЮНИ МОЖЕМ ДА СМЕНИМ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР    
ЗдравеОт пресцентъра на НЗОК припомнят, че от 1 юни до края на месеца здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар. Както многократно НДТ е информирал, тази смяна може да бъде правена два пъти годишно - през юни и през декември.

За да смените личния си лекар не е нужно да се отписвате от листа с пациенти на досегашния си лекуващ. Отписването и вписването при новия лекар се извършва по служебен път от поделенията на касата в цялата страна.
Това, което е нужно да направят хората, желаещи смяна, е да си купят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях общопрактикуващ лекар. Цената й е 0,10 лв. В Добрич формуляр за смяна на личен лекар може да се закупи от офиса на фирма "Ким 2000", ул. "Ален мак" 30 А. От касата припомнят, че при новоизбрания лекар заедно с този формуляр се представя здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Ако здравноосигуреното лице все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на общо практикуващ лекар.
 


Сходни връзки

ПРЕЗ ЮНИ МОЖЕМ ДА СМЕНИМ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди