изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:29 EEST
“БЛЕКСИРАМА” ОТВОРИ ВРАТИ, ПРОВЪЗГЛАСИХА БАЛЧИК ЗА СТОЛИЦА НА ГОЛФА    
НовиниПървият голф-комплекс на Черно море „Блексирама” отвори врати. Легендарният български футболист Христо Стоичков и президентът на Българската голф-асоциация Красимир Гергов бяха от първата група голфъри, които играха на “зеления килим”.

Официалното откриване на комплекса съвпадна и със старта на голф-академия, която разполага с най-новото в света оборудване за обучение на начинаещи и за усъвършенстване на напреднали играчи. Съоръжението разполага с компютърен стимулатор и система за пълно видеонаблюдение на тренировката, която отчита допуснатите грешки и подпомага процеса на обучение.

След откриването на Академията първият учебен час бе ангажиран от издателя Мартин Захариев, който през последните месеци нашумя като един от участниците във “Форт Бояр”.  

„Блексирама” е игрище от световен шампионатен ранг. Негов  дизайнер е живата легенда на голфа Гари Плейър. Според специалистите, с подобно игрище България влиза в групата на страните с елитни голф-съоръжения.

Голф-комплексът, разположен на площ около 1000 дка между Балчик и Каварна, е с уникално красива гледка и е от затворен тип. Клубното членство струва 25 хиляди евро и правилата за достъп и обитаване са стриктни. В “Блексирама” се предлагат над 25 различни модела едно и двуетажни вили, по дизайн на европейски и американски архитекти. Цялостният проект е за близо 400 къщи, като в момента функционират около 60. Съвкупното лично богатство на собствениците им надхвърля милиард евро.

Квадратен метър застроена площ в селището се предлага на цена от 4000 евро. В комплекса вече функционират тенис-академия и басейн с минерална вода, изгражда се спортен център и клъб-хаус. Завършено е проектирането на бутиков петзвезден хотел. Спа-центърът ще бъде изцяло с минерална вода. Предстои изграждането и на собствена бутикова винарна.

Комплексът разполага с панорамен амфитеатър за камерни спектакли на открито. Едно от четирите изкуствени езера с обща площ от над 100 дка е зарибено и предлага риболов за клубните членове. Инвестицията възлиза на 103 милиона евро.

„Блексирама” е собственост на едноименното акционерно дружество, в чийто борд на директорите влизат президентът на Българската голф-асоциация Красимир Гергов и социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев.

Академията бе открита от Кънчо Стойчев и кмета на Балчик Николай Ангелов. "Надявам се от Академията да излязат отлични спортисти на световно ниво" - сподели кметът Николай Ангелов по време на церемонията. Шансът да опитат магията на голфа ще имат всички деца от местните училища, а по-късно тези, които пожелаят да продължат обучението си, ще могат да спортуват по специална програма, заяви градоначалникът.
“Искаме да докажем, че има алтернатива на “бетонната джунгла” в туризма и че България може да привлече богатия турист. Балчик се превръща в столица на голфа в България с прекрасните игрища, които са в региона” - заяви Кънчо Стойчев.

На откриването на “Блексирама” присъстваха още областният управител д-р Ердинч Хаджиев, депутатът Сияна Фудулова и много популярни личности от малкия екран. Кметът на Каварна Цонко Цонев изненада десетките журналисти от местни и национални медии, като пристигна с “Апокалиптика”. “Тук е прекрасно. Имате уникална природа. Благодарим на кмета на Каварна, че отново сме в България” - заявиха от световно-известната група. Сред ВИП-личностите бе  Росица Иванова (Мис България 2005), която се прояви като водеща. НДТ

 


Сходни връзки

“БЛЕКСИРАМА” ОТВОРИ ВРАТИ, ПРОВЪЗГЛАСИХА БАЛЧИК ЗА СТОЛИЦА НА ГОЛФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди