изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:56 EEST
ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА СОЦИАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО БСП-НДСВ-ДПС?    
КоментариТози въпрос НДТ задава на читателите на електронното ни издание ndtnews.hopto.org. За да няма шикалкавене, в анкетата сме предвидили два отговора: ДА и НЕ. Въпроса задаваме в момент, когато определилото се като социално правителство на Станишев /БСП-НДСВ-ДПС/ одобри вдигането на цената на електроенергията от 1 юли т.г. средно с 18 процента и във време на абсолютно безсилие на държавните институции спрямо скокообразното вдигане на цените на хранителните продукти, а и на всички други стоки и услуги, както и на зараждаща се хиперинфлация, характерна за всяко едно управление на социалистите след 10 ноември 1989 година /припомнете си обедняването на народа при управлението на Луканов и Виденов/.

 

Ето и новите цени: ДКЕВР предлага увеличение с 18,2 стотинки за киловатчас за цената на електроенергията, предоставяна от ЧЕЗ, за EVN  - 18,4 стотинки, а за Е.ОН - 19,1 стотинки. Естествено, основното обяснение е, че се увеличават цените на горивата и че ползваме повече електроенергия.  Правителството обаче не счита за необходимо да ни обясни защо в някои държави, включително европейски, горивата са на по-ниски цени, както и хранителните стоки, а жизненият стандарт е много по-висок, без техните правителства да са се обявили за социални. То не ни дава логичен отговор защо се разраства държавната администрация при стопяване на държавата и държавните фирми, защо се увеличават заплатите на потъналите в корупция висши държавни служители, водещи паразитен живот в министерства, парламент, агенции, комисии и какво ли не. Както се увеличава и жизненият стандарт на шефовете на частните фирми от обръчите на БСП, НДСВ и ДПС.

Ето и отговорите на читателите на ndtnews.hopto.org на една подобна анкета - Одобрявате ли работата на правителството на Сергей Станишев /БСП, НДСВ, ДПС/?

До този момент в анкетата са взели участие 2794 души. Само 10.34 % от запитаните одобряват това правителство, за което лидерите на опозиционните политически сили твърдят, че всеки ден управление е пагубен за българската държава /днес много българи твърдят, че ние нямаме държава, а имаме територия и повод за това е управлението и на тройната коалиция/.  2.68 % от анкетираните казват, че отговорът на този въпрос не ги интересува. Може би това са хора, които живеят извън България или не са в някаква зависимост от управлението на държавата.  3.40 % от отговорилите споделят, че не могат да преценят и това ги поставя в категорията на тези,  които успяват да се задържат на повърхността на блатото България. Огромното мнозинство от взелите участие в анкетата обаче формират изключителен негативизъм към управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС. Отрицателен отговор на това управление са дали 83.57 % от участвалите в анкетата. Коментарите също будят нещо повече от тревога. Ето извадки от някои от тях:

"Не познавам човек, който да одобрява работата на тези некадърни шушумиги!"

"Явно в гласуването участваме предимно такива, които не сме гласували за БСП. Останалите нямат интернет." /На този коментар има отговори: "Имат пенсии." "Ще гласуват, ако им нареди партията." "Да, защото България вече напредва към Европейския съюз." "Не се върви напред чрез тотално рушене и отричане на всичко. Десните се самозабравиха. Само ляво и лявоцентриско управление може да успее."/.

"Това правителство е една шайка от крадци и мошеници. Лошото е, че те са само маши. Техните шефове са от бившата ДС и от сегашните руски приемници от КГБ. За тези години преход успяха да ни отвратят от политиката, да ни обезверят и сега нещата не се решават от нас, а от "екскурзианти" и многократно купени "брат'чеди"."

"Ще цитирам един мой колега: България, когато и да я напуснеш - все е късно!"

"Това са едни, които ни предадоха. Много вярвахме в Симеон."

"Време им е вече да си ходят."

"Те работят ли? Само лапат."

Бих добавил - много лапат!

Ако сте доволни или недоволни, че гърмят бушоните на социалното ни правителство, влезте в анкетите на ndtnews.hopto.org. Кажете си каквото мислите. Поне да ви олекне, след като са олекнали и джобовете ви.

 

Димитър ДУКОВ

 

 


Сходни връзки

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА СОЦИАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО БСП-НДСВ-ДПС? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди