изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:04 EEST
С ФОЙЕРВЕРКИ ПОДАРЪК ПОСРЕЩА ПРАЗНИКА СИ КРАНЕВО    
ОбществоЖителите му правят подписка за църквата си

С половинчасова заря след 22 часа жителите на село Кранево ще празнуват откриването на европейското футболно първенство и празника на селото си в събота. Това стана ясно на провелото се в понеделник вечерта общоселско събрание, на което кметът Румен Николов разясни пред краневци настоящите ремонти по улиците на Кранево, както и подготовката за предстоящия празник. Преди да започнат работата си краневци почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в Деня на Ботев. Пред съселяните си Николов изтъкна, че за първи път от години селото има такъв бюджет и се реализират мащабни проекти, благодарение на които Кранево ще се сдобие с нова канализация и водопроводи. Краневци остро поставиха въпроси по отношение на извършваните инфраструктурни ремонти, но в дискусията се стигна до извода, че трябва да се прояви разбиране от всички, за да се превърне Кранево в истинско курортно село, за каквото от години претендира.
Друг голям проблем, който краневци обсъдиха бе строежът на църква в селото. "В момента не можем да работим, нищо, че имаме готов проект, който ни е подарен от арх. Асен Коев, защото влезе в сила забраната за строителство по Черноморието" - каза Р. Николов. Тогава краневци решиха да съберат подписка до края на седмицата, която да внесат в община Балчик до кмета Николай Ангелов с искане заповедта за строителната забрана да бъде отменена в частта за селския храм. До момента освен проекта, кметството е събрало и дарения за вдигането на градежа. "Селото ни заслужава най-после да има църква" - категоричен е Николов.
Обсъден бе и предстоящия празник - на 7 юни. "Заради откриването на европейското футболно първенство концертът с участието на ансамбъл "Добруджа" ще бъде от 16 до 18 часа. Трябва да има време домакините да приготвят салата" - пошегува се кметът. Празничната заря, която ще се извиси в нощното небе над селото пък е дарение от руски инвеститори, които изграждат ваканционен комплекс в землището на селото от затворен тип.
 


Сходни връзки

С ФОЙЕРВЕРКИ ПОДАРЪК ПОСРЕЩА ПРАЗНИКА СИ КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди