изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:28 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - ПИЛОТНО ВКЛЮЧЕНА В МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ    
НовиниДнес областният управител д-р Ердинч Хаджиев ще проведе среща с Патрик Нодингс - постоянен туининг съветник в Министерски съвет, по проект "Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения", съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Проектът се реализира от Министерски съвет и Национална школа по администрация - Франция, посредством партньорство между Франция и Литва, с участието на Министерски съвет - Литва, Министерство по бюджета, държавните сметки и държавната администрация - Франция, Междуведомствена делегация за благоустройство и конкурентоспособност но териториите - Франция.
От пресцентъра на областната администрация уточняват, че проектът на ЕС има за цел да подпомогне България в продължаващите действия за изграждане на модерна и ефективна държавна администрация. Целта е да подпомогне укрепването капацитета на дирекция "Стратегическо планиране и управление" към МС в следните насоки - Разработване на стратегически документи и на секторни политики, съгласно европейските практики, координиране разработването на управленска програма на МС, координиране и проследяване съответствието на разработените от министерствата стратегически документи с приоритетите от Програмата на правителството, политиките на ЕС и дългосрочните национални стратегии. Основни бенефициенти по проекта са кабинетът, пилотните институции МТСП, МЗ, МРРБ, МОСВ, МОН, МИЕ и ДАМС. Пет са пилотните области, включени в него, сред които и Добрич, като ще участват държавни служители от областната и общинската администрации.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - ПИЛОТНО ВКЛЮЧЕНА В МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.41 секунди